Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon - Peterborough United
Får Longman chansen idag?

Inför: AFC Wimbledon - Peterborough United

Ett trött Wimbledon möter toppjagande Peterborough hemma på Plough Lane.

Efter helgens miserabla insats i FA-cupen mot Crawley så hoppas man verkligen att laget lyckats vila upp sig och att man har släppt allt som har med söndagen att göra. Med matcher på tisdag, torsdag, söndag och nu på onsdag så kan man inte säga annat än att matcherna duggar tätt och att det inte var konstigt att Wimbledon såg trötta ut mot Crawley. Dessutom hade matchen mot Barrow gått till övertid och avgjorts på straffar. Även managern Glyn Hodges erkänner att det finns en hel del trötta ben och att man också är mentalt utmattade men att det tillhör livet som fotbollsspelare och att man bara får fortsätta och göra sitt bästa.

Mot Crawley fick Ollie Palmer chansen från start men lyckades inte övertyga någon och byttes ut i den 62:a matchminuten. Joe Pigott gjorde Wimbledons mål och känns just nu som en av få givna startspelare i laget. Troligtvis blir det Ryan Longman som gör honom sällskap på topp men jag skulle inte bli förvånad om Glyn väljer Jack Rudoni istället. Alex Woodyard vilades förra matchen och det är inte omöjligt att han får chansen mot sitt tidigare lag. Annars antar jag att spelarnas fysiska form kommer avgöra vilka som spelar. Anthony Hartigan, Terell Thomas och Daniel Csoka  till exempel spelade hela matcherna både i torsdags och söndags.

Gästerna Peterborough ligger på en tredjeplats i ligan men kommer närmast från ett rejält bottennapp när man åkte ur FA-cupen mot nonleague-laget Chorley. Till dagens match får man tillbaka sin bästa målgörare i Jonson Clarke-Harris and den erfarna försvararen Nathan Thompson och lagets manager Darren Ferguson vill se en reaktion från helgens miss. Vänsterbacken Dan Butler är dock osäker för spel på grund av en ljumskskada.

Även om det ser ut som att denna match bara kan sluta på ett sätt så kan det vara värt att tänka på att Wimbledon besegrat Peterborough i sina två senaste hemmamatcher. Come on you Dons!

AFC Wimbledon – Peterborough United
League One
Arena: Plough Lane, Wimbledon
Datum: Onsdagen den 2:a december 2020
Tid för avspark: 18:00 engelsk tid, 19:00 svensk tid
Följ matchen direkt påhttps://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/
 

Pelle Blomster2020-12-02 18:20:41
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon