Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon - Portsmouth Fc
Glyn Hodges fortsätter leda Wimbledon medens Wally Downes är avstängd fram till den 14/11

Inför: AFC Wimbledon - Portsmouth Fc

Streckstriden fortsätter för Wimbledon idag när Pompey gästar London

Wimbledon tog en storslagen seger under förra helgen mot Southend när vi tryckte in fyra mål borta på Roots Hall. Ett hattrick av vårt finländska anfallslån Marcus Forss som innan matchen tackade nej att representera det finländska U-21 landslaget för att istället fokusera på Wimbledon, vilken lirare.

Dom tre poängen var riktigt efterlängtade och den andra raka vinsten i ligaspelet var ett faktum och ett skutt upp i tabellen till en 21:a plats. Det faktum att Anthony Wordsworth som är tillbaka hel och frisk på det centrala mittfältet enligt mig lagets viktigaste spelare med tanke på hans spelstil samt ledaregenskaper. Han fick även vissa sin tidigare arbetsgivare att släkten är värst. Wordsworth fick lämna Southend efter att Chris Powell tog över efter Phil Brown och mycket av det hade att göra att Wordsworth som så många andra engelska lirare bland annat tog upp och viftade med nävarna på en julfest.

Scott Wagstaff är omskolad till ytterback vilket han gör riktigt bra, Mitch Pinnock har nästan återuppstått från det döda efter en urusel fjolårssäsong men nu är han grym. Framåt så ligger Forss som en cobra och hugger på allt enda orosmolnet här är att Brentford kan återkalla honom till jul vilket för stunden oroar många. Unga Paul Osew som klivit in i elvan gör det bra med fart och fläkt och fortsätter tjata att han påminner grymt mycket om vår tidigare lirare Ryan Jackson.
Misstroförstå mig inte nu om vi låter som ett kanongäng vilket vi inte är tabellen ljuger aldrig och speciellt inte inför den fjortonde omgången.

Stora snackisen i veckan är avstängningen av vår tränare Wally Downes som är knutet till spel och dobbel på fotbollsmatcher. Avstängningen kommer hävas den 14/11 vilket inför bortamatchen mot Blackpool när en stort gäng SweDons grabbar kommer finnas på plats. Teorierna om vem som läckt och satt dit fortsätter och i Wimbledon lägret är åsikterna delade om han skall få vara kvar eller få kicken. Många tror fortfarande att någon i dom egna leden satt dit honom då hans ledarstil inte uppskattas av alla. Detta kommer tiden få utvisa men att tillsätta en ny manager är enligt mig inte lösningen vi tar han om våra egna och Wally är en klubbikon och att kasta bort detta nu känns inte som en lösning.

Vi kasta över fokusen på dagens match där vi gästas av Portsmouth en tidigare medlemsägd klubb som numera styrs av amerikanska film och nöjespengar tillskjutna av Michael Eisner. Klubben är enligt mig en av besvikelserna i årets ligaspel men jag tror personligen att den klubben kommer resa sig och FA cup vinnaren från 2008 kommer göra en resa uppåt i tabellen. Sydkustklubben är ingen liten klubb utan Pompey och Fratton Park är en klubb med stor fanbas och kultur. Synd är att klubben sålt ut sig men ibland så tar iver över långsiktighet.

Pompey idag på 16:e platsen i tabellen med 13 poäng kommer från tre raka obesegrade matcher i ligaspelet. Wimbledon som återfinns på en 21:a plats med blygsamma 9 poäng efter 9 omgångar kommer med två raka segrar så det är två lag med bra självförtroende som idag gör upp om dom tre poängen.

Nu siktar vi in oss på en tuff drabbning i eftermiddag och möten mot lag som Pompey ger en extra krydda och med tanke på tabellplaceringarna är detta ett viktigt möte för båda lagen.

Vi kan även meddela att Swedons finns representerade i from av vår Linus samt hans son som idag för första gången får bevittna Wimbledon hemma på Kingsmeadow

 
AFC Wimbledon – Portsmouth Fc
League One
Kingsmeadow Ground
Datum: Lördagen den 19:e oktober 2019
Tid för avspark: 15:00 BST, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: http://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/
 

 
COME ON YOU DONS!!!

Henrik Persson2019-10-19 09:45:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon