Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon - Portsmouth FC
Vi hoppas på att AFC Wimbledons Joe Pigott gör mål även i dagens möte mot Portsmouth FC hemma på Plough Lane.

Inför: AFC Wimbledon - Portsmouth FC

Idag hoppas vi att AFC Wimbledon säkrar kontraktet även i praktiken när man tar emot ett play-off jagande Portsmouth FC hemma på Plough Lane.

Först av allt vill jag citera mig själv från redaktionens månadssummering för mars månad och vad vi då såg fram emot kommande månad:
......Vore ju fantastiskt om vi kunde hålla oss över strecket när vi går in i de avslutande matcherna i maj så jag förväntar mig ett riktigt ”Nu Jävlar!!!!” från Mark Robinson och grabbarna under april månad.......

Nu är vi ju faktiskt precis där jag hoppades på; över strecket och med allt i egna händer.
Med två matcher kvar av säsongen har vi sex poäng upp till nedflyttningsstrecket och +5 i mål tillgodo på laget som jagar närmast under strecket nämligen Rochdale AFC.

Det var ju just i matchen mot The Dales i tisdags som vi tog ett stort kliv närmare fortsatt spel i League One genom att spela 3-3.
Det blev synnerligen dramatiskt och där Joe Pigott blev stor hjälte för The Dons när han kvitterade i 90+6.
"Feed The Pig" han även med att bränna en straff i den 82:a minuten men räddade som sagt upp det hela med att sätta bollen i mål i den absolut sista skälvande sekunden av matchen.
Vår manager Mark Robinson var såklart lättad efter slutsignalen men deklareade senare i intervju att det var helt oacceptabelt agerande från spelarnas sida vid alla Rochdales tre mål och att vi bara måste bli bättre på att försvara oss vid fasta situationer.

Glädjande inför matchen senast var även att se Shayon Harrisons namn i truppen som avbytare.
Det blev dock ingen speltid för Shayon i den matchen men snacka om rekordsnabb återhämtning efter den skada han ådrog sig tidigare under säsongen och som befarades hålla honom borta från spel säsongen ut.
Truppen i övrigt inför dagens match ser skadefri ut och vi kan säkerligen förvänta oss en snarlik startelva som den mot The Dales senast.

Vi har nu spelat sex raka matcher utan förlust och ser otroligt starka ut för tillfället vilket såklart lovar gott inför dagens drabbning mot Portsmouth.
Ett play-off jagande Pompey, under ledning av manager Danny Cowley, som just nu innehar den sista play-off platsen i tabellen men där ett jagande Charlton strax bakom har en match mindre spelad.
Även Portsmouth spelade oavgjort, 3-3, i sin senaste match borta mot Accrington Stanley och där John Marquis blev stor otursgubbe med ett självmål i den 5:e övertidsminuten.

Idag är siktet bara inställt på seger låter Danny Cowley hälsa men han vet att det kommer bli en otroligt svårspelad match med tanke på The Dons dagsform.
Sammanlagt fyra spelare saknas i Portsmouths trupp inför dagens match men man hoppas dock kunna få tillbaka både Lee Brown och Jordy Hiwula i spelbart skick.

Nu sätter vi den berömda spiken i kistan för den här gången och säkrar kontraktet genom att ta minst en poäng i eftermiddagens möte med Pompey!

AFC Wimbledon - Portsmouth FC
League One
???????Arena: Plough Lane
???????Datum: Lördagen den 1:a maj 2021
???????Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
???????Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/

WOMBLE TILL I DIE!


 

Leif Viklund2021-05-01 12:59:24
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon