Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Rochdale AFC
Robbo har fått fart på grabbarna

Inför: AFC Wimbledon – Rochdale AFC

Wimbledon kan säkra platsen i League One ikväll när man tar emot Rochdale.

Wimbledon fick nöja sig med ett poäng i 0–0 matchen mot Ipswich i lördags efter att den annars så säkra Joe Pigott missat en straff i den 21:a matchminuten. Även om Wimbledon hade chansen att ta sig upp på säker mark så slutade övriga matcher på ett ok sätt och chanserna förstärktes ändå. Nu väntar tre matcher och man ligger fortfarande fem poäng över strecket plus att man har en bättre målskillnad vilket kan göra att en till poäng räcker.

Inför kvällens match hoppas Mark Robinson att laget kan omvandla besvikelsen över bara ett poäng senast till en stark insats på hemmaplan. Han är dock fåordig om skadeläget i truppen och nämner att Darnell Johnson, Ethan Chislett och Terell Thomas är tillbaka i träning. Av dessa tre är Ethan Chislett närmst spel. Ollie Palmer saknades förra matchen och Robbo svarade lite undvikande angående Ollies skada att den var lite allvarligare än man först trott, frågan är om han försökte dölja skadans omfattning för Rochdale.

Mark Robinsons spel har verkligen satt sig och det är ett helt annat Wimbledon som ställer upp nuförtiden. Känns som jag alltid lyfter fram talangerna Jack Rudoni och Ayoub Assal men faktum är att deras tekniska spel och kämparanda verkligen har gett Wimbledon alternativ som saknats. Tidigare var det mer fart än teknik på kanterna, nu finns både och. Med Will Nightingale i försvaret som har återfunnit sitt självförtroende och George Dobson på det centrala mittfältet som har övertygat mer och mer varje vecka så har Wimbledon även lyckats stärka upp försvaret. Lägg till Joe Pigott, Ryan Longman och Ollie Palmer, om han spelar, som producerar mål mer frekvent än tidigare och det finns anledning till att hoppas på tre oerhört sköna poäng ikväll.

Rochdale har spelat bra på senare tiden men deras oavgjorda resultat mot Crewe Alexandra bröt en tre matchers lång vinstrad. Men en seger idag skulle innebära att man bara ligger två poäng efter Wigan som ligger precis över strecket. En förlust skulle dock nästan garantera att man får lämna League One efter att säsongen sammanfattats.

Förhoppningsvis kan Wimbledon upprepa insatsen från lagets senaste möte i november och ta hem tre poäng med en säker 1–0 seger. Come on You Dons!

AFC Wimbledon – Rochdale AFC
League One
Arena: Plough Lane
Datum: Tisdagen den 27:e april 2021
Tid för avspark: 19:00 brittisk tid, 20:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/

Pelle Blomster2021-04-27 19:26:07
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon