Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon - Rochdale AFC
Får vi se SweDons ”egen” spelare, Isaac Ogundere, från start idag när The Dons tar emot Rochdale AFC ute på Plough Lane?

Inför: AFC Wimbledon - Rochdale AFC

En match med kluvna känslor skall idag avgöras ute på Plough Lane med SweDons representerade på läktaren.


Så lyckades vi då till slut bryta vår segerlösa svit efter 15 matcher då vi i tisdagens sena match slog tillbaka Walsall med 2-0.
Stor matchjälte blev allas vår nya kelgris, Ali Al-Hamadi, som kom till spel direkt efter avslutat landslagsuppdrag med Irak, när han cementerade segern med sitt 2-0 mål.
Vår manager, Johnnie Jackson, skaffade sig därigenom välbehövligt andrum då vi nu bara inte skall kunna misslyckas med att säkra nytt kontrakt och därmed få uppleva ligaspel även nästa säsong på Plough Lane.

Inför dagens möte hemma mot Rochdale AFC är det lite kluvna känslor som utspelar sig inombords då jag onekligen har en ”soft spot” för The Dales.
Klubben grundades 1907 och var en av de klubbar som var med och grundade Third Division North 1921.
Allt sedan dess har Rochdale spelat i de två lägsta divisionerna i EFL och var uppe i League One så sent som säsongen 2014/15.
Summerar men det hela har alltså The Dales spelat 102 år i rad utan att vare sig avancera högre upp än till League One men man har heller aldrig åkt ur ligan.
League Two kallades skämtsamt under en period för ”The Rochdale  League” då man spelade där 47 år i rad!
Nu är det dock slutet vi ser för Rochdale, vad gäller spel i ligan, med tanke på deras placering i tabellen där man ligger hopplöst sist och har hela elva poäng upp till säker mark.

Nåväl, den enes död den andres bröd heter det ju så idag vill vi ju såklart gärna se en ny seger för The Dons.
Läget i truppen är fortsatt skört då mängder med spelare saknas på grund av skador.
Vår keeper, Nik Tzanev, är definitivt borta även idag men där ju Nathan Bloome axlade manteln på bästa sätt genom att hålla nollan mot Walsall senast.
Borta är även Josh Davison, Lee Brown, Paul Kalambayi och även med största sannolikhet Harry Pell.
Positivt är ju dock att våra ungdomar verkar vara på hugget när dom nu får chansen och jag ser gärna att SweDons egen spelare, Isaac Ogundere, får chansen från start även idag samt att Johnnie vågar satsa på Luke Jenkins tillsammans med Jack Currie i backlinjen.

Oavsett vad som händer ute på planen idag så kommer det bli ordentligt drag på läktaren då The SweDons har inte mindre än sex personer på plats ute på Plough Lane idag och just i detta nu ser jag på klockan att det är dags för mig och mitt sällskap att åka ut mot Londons sydvästra förorter för att vara med på en guidad tur runt arenan innan matchstart.

Som grädde på moset, lök på laxen, glacing on the cake så skall även det bli repris på spektaklet när vår gamle ägare, Sam Hammam, lotsade en cirkuselefant runt planen på Selhurst Park i maj 1995.
Varför man valt att återuppta denna bisarra händelse just idag ute på Plough Lane är höljt i dunkel men vi ser med spänning fram emot en elefant som går bonkers ute på planen.


AFC Wimbledon - Rochdale AFC
League Two
Arena: Plough Lane
Datum: Lördagen den 1:a april 2023
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på:https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/

WOMBLE TILL I DIE!

Leif Viklund2023-04-01 10:51:05
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon