Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Salford City
Kaptenen är tillbaka

Inför: AFC Wimbledon – Salford City

Ytterligare en måstematch i jakten på en playoffplats.

Wimbledon tar idag emot Salford City i en match man troligtvis måste vinna för att ha en fortsatt chans att ta en playoffplats. Trots den usla formen med fyra raka matcher utan vinst så finns fortfarande en möjlighet att ta en playoffplats men då behöver man vända den dåliga trenden.

Senast förlorade man i en frustrerande match mot serieledarna Stockport County där James Tilley missade en straff och Stockport avgjorde med matchens enda mål i den 85:e matchminuten. Wimbledon gjorde dock en bra insats utan vare sig Ronan Curtis, Jake Reeves och Armani Little. En annan dag hade man kunnat ta hem alla tre poängen.

Inför dagens match så får vi tillbaka vår kapten Jake Reeves och det finns en liten chans att även Armani Little kan vara tillbaka. Harry Pell kan inte spela då han fortfarande dras med samma vadskada som har hållit honom borta tidigare under säsongen. Ronan Curtis var avstängd senast och han är fortfarande avstängd då Wimbledons överklagan inte gick igenom. Ryan Johnson och Joe Lewis är tillbaka på riktigt och båda startade senast mot Stockport. Med Reeves tillbaka på mittfältet så ser både det och försvaret stabilt ut men offensivt så har det inte riktigt klickat. Omar Bugiel och John-Kymani Gordon fick chansen senast med James Tilley och Josh Neufville som fyllde på från mitten. I ett försök att få till ett ledningsmål tog man in Josh Kelly, Aron Sasu och till slut även Josh Davison men inget hjälpte. Helt klart så är det där dagens frågetecken finns och förhoppningsvis så hittar man en lösning som fungerar med Omar Bugiel.

Salford City är ett av ligans mest offensiva lag om man går efter antal skott och man har anfallaren Matt Smith som förnärvarande ligger tvåa i skytteligan med 23 gjorda mål. Man ligger ändå bara på en 20:e plats i ligan. Salford ligger nio poäng över nedflyttningsplatserna med fyra matcher kvar att spela men Colchester United som ligger nedanför strecket har tre matcher mindre spelade. Man har två raka förluster så om man inte vinner idag kanske man trots allt kan hamna i nedflyttningskampen. Det som talar emot det är att man har ett par bra spelare. Det som talar för att man trots allt kanske lyckas strula till det är den talanglösa managern med en usel personlighet, Karl Robinson. En manager med ett tvivelaktigt CV som har en tendens att bli sparkad av de lag han tränar. Laget saknar Ossama Ashley, Stevie Mallan och Liam Shephard sedan tidigare men har inga nya skador.

Förhoppningsvis kan Wimbledon ta tre poäng och hålla sig kvar i kampen om slutspel samtidigt som Salford får börja titta nedåt i tabellen. Så ladda upp inför en match framför iFollow, Come on You Dons!

AFC Wimbledon – Salford City
League Two
Arena: Plough Lane (Cherry Red Records Stadium)
Datum: Lördagen den 6:e april 2024
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/

Pelle Blomster2024-04-06 13:12:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon