Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Salford City FC
"Super Al-Hamadi"

Inför: AFC Wimbledon – Salford City FC

En tuff uppgift väntar på annandag påsk när man gästas av topplaget Salford

Wimbledon ställs idag mot gäster från Greater Manchester när man gästas av ett Salford under ledning av Neil Wood. The Ammies som laget kallas säkerligen få känt för många visar en god form och har under senaste fem matcherna vunnit tre av dessa.

Laget som skjutit genom systemet till största delen pga av sina ägare som är Nicky Butt, Ryna Giggs, Gary Neville, Phil Neville, Paul Scholes, David Beckham som alla har 10% av klubben. Resterande del ägs av en affärsman vid namn Peter Lim som är hemmahörandes i Singapore. Så ni förstår här finns det som sagt pengar och mera pengar.

Salford återfinns på en 8:e plats strax under kvalstrecket där man närmast jagar Mansfield och Bradford City. Man jag i sin tur närmast av Barrow men Salford har fem poäng mera är laget från det vackra Lake District. I truppen återfinns mittfältare Shane Mcloughlin som representerade The Dons 2019-2021 med 71 framträdanden på Cv:et.

Nu bollar vi över fokus på vårt älskade Wimbledon som befinner sig i en bubbla av nedåtgående form samt en obetydlig vilja att kunna stänga fotbollsmatcher. Jag vill personligen tacka The Dons för den finna höstsäsongen utan den hade vi varit på väg ner i The National League med dunder och brak.

Klubben kommer från ytterligare ett poängtapp från fredagens plumpa insats borta mot Harrogate. Där tappar vi enligt mig en trygg 2-0 ledning till 2-2 när hemmalaget fick reducera och kvittera i 89:e samt den 97:e. Återigen pinsamt av The Dons att tappa poäng i slutminuterna. The Dons är även den klubben i The Football League som tappat mest poäng från en ledning i sina matcher. Från sina senaste 47 matcher har vi tappat totalt 71 poäng från ledande position det vill säga när vi gjort första målet.

För managerna Johnnie Jackson så var detta ytterligare ett surt kapitel i en redan ack så tragisk bok. Precis som man nämnde i inledningen på säsongen så har Johnnie aldrig en plan B han kan inte förändra eller anpassa sitt spel. En stor del i detta hittar man i hans orutin som manager. Yxorna och svärdet svingar högt för stunden och kritiken är enorm vilket är befogat då fotboll är en resultatsport.

Sen finns det även förklaringar när man har tolv man på skadelistan och över häften av dessa har kommit i samband med träningar. För att dra lite paralleller till damlaget som har nio skador med samma typ av scanario. Det pågår som sagt dialog kring detta men det är ett underbetyg och att ha startspelare indisponibla är inte bra och bänken är för tunn.

Tappet av Ayoub Assal, Ryan Towler samt även Nathan Combes-Young som skulle fått sitt genombrott till viss del går inte att ersätta med vår plånbok. Utan vi tappade vår ryggrad kan man säga men januarifönstrets värvningar bortsett från Ali Al-Hamadi har inte direkt blomstrat.

Många anser att Jonnie Jackson skall bort men vem ersätter vi honom med måste vara någon bättre och finns den mån tro? Bröderna Cowley är åter fria efter att dom fick kicken från pompey men dom kräver både hög lön och en investeringsbudget så inget av dessa förutsättningar har vi. Hålla fast vid Johnnie och ge han ett fönster och en hel trupp inför säsongen 2023/2024 blir som sagt intressant att följa.

Vi lägger väl som vanligt vårt förtroende till vår Ali Al-Hamadi som på sina 15 matcher för klubben svarat för sju mål. Vi har även en Ethan Chislett i god mål form efter två mot Harrogate senaste.

Snälla Wimbledon ge oss något gott att gotta oss åt påskägget hittills har bara innehållit sura karameller.

Vi har även två SweDons på plats i form av Olle och hans son Axel som kommer återfinns på läktaren idag. Kanske kan dom bringa tur.


AFC Wimbledon – Salford City FC
League Two
Arena: Plough Lane (The Cherry Red Records Stadium)
Datum: Annandag Påsk den 10:e april 2023
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på:https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/

  
COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2023-04-10 12:49:03
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon