Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Stockport County
Super Johnnie Jackson leder ett ännu obesegrat The Dons

Inför: AFC Wimbledon – Stockport County

Ett ännu obesegrat The Dons tar emot Stockport County hemma inför ett utsålt Plough Lane

Wimbledon tågar på som tåget och det är en fantastiskt inledning av säsongen. Laget har hittills endast inkasserat en ynka förlust och den kom borta mot Chelsea i ligacupen. Noterbart är att vi tog ledning via en straff inslagen av säsongens största utropstecken James Tilley.

Idag gästar en av fjolårets stora utropstecken nämligen Stockport County som inlett årets ligaspel aningen knackigt. Under fjolåret så var så när man bara kunde vara att gå upp till League One men laget förlorade playoffinalen på Wembley på straffar mot Carlisle.

Dagen inleder den sjunde omgången och Wimbledon ligger på en 5:e plats medens Stockport överraskande återfinns på en 20:e plats. Gäster har bara en vinst på dom inledande sex och där har Wimbledon två vinster samt sex oavgjorda.
Vi vet genom året att Wimbledon varit svajiga hemma och det var något som hände när vi tog klivet upp från League Two till League One säsongen 2015/2016. Vi har som sagt sällan gjort jobbet hemma men förhoppningsvis är detta något som vi kan ta tag i och ändra. Dagens tillställning är en ypperlig chans att ta årets tredje vinst.

Det som stör truppen är att mittfältaren tillika lagkapten Jake Reeves ihop med Armani Little saknas i truppen en enligt utsaga är dom i gång och tränar lätt med laget. En konsekvens av detta var att man sent plockade in Connor Lemonheigh-Evans från Stockport samt Charlie Lakin från Burton Albion båda två på lån. På det centrala mittfältet har James Ball och Morgan Williams ersatt ovan nämnda herrar och gjort det bra.

Vi gläds idag åt att ytterbacken Jack Currie är åter och kan göra sina första minuter i ligaspelet efter att ha fått minuter i veckans match i EFL Trophy mot Stevenage. En spelare som har ögonen på sig och med en bra höst i ryggen för honom kan han vara borta när januarifönstret öppnar.

Med tanke på att vi har lånat in mittbacken Joe Lewis och Connor Lemonheigh-Evans från Stockport så det båda herrarna ej tillgängliga för spel idag. Stort avbräck i det centrala mittlåset där Joe Lewis varit helt fantastisk.



AFC Wimbledon – Stockport County
League Two
Arena: Plough Lane
Datum: Lördagen den 9:e september 2023
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/


COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2023-09-09 10:45:42
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon