Lagbanner
2023-12-09 16:00

AFC Wimbledon - Swindon

Inför: AFC Wimbledon - Swindon Town
Ali Al-Hamadi jagar fler mål

Inför: AFC Wimbledon - Swindon Town

Wimbledon möter ett Swindon som gått starkt trots flera skador.

Wimbledon hade inga problem med Ramsdale i FA-cupen senast och vann övertygande med 5–0 efter mål från Jake Reeves, Ali Al-Hamadi gånger två, Josh Neufville och Connor Lemonheigh-Evans. Man spelade med ett ordinarie lag och det var aldrig någon fråga om att man satsade på att ta sig vidare i cupen. Nu är det tillbaka till ligaspelet som gäller och playoffkonkurrenten Swindon Town som kommer på besök. Joe Lewis och Armani Little vilades från träningen i torsdags och det beror enligt Johnnie Jackson på att de båda har spelat väldigt mycket den senaste tiden och man vill skydda dem lite extra. Wimbledon har inga skador i truppen och alla är tillgängliga för spel vilket ger angenäma problem för Johnnie Jackson när det gäller at ta ut laget. Dessutom är Paris Lock tillbaka efter att man har avslutat lånet till Dover då deras manager lämnat och det var vad både Wimbledon och Paris tyckte var bäst.

Just nu känns det svåraste att gissa när det gäller laguttagningen om Huseyin Biler eller Isaac Ogundere startar på högerbacksplatsen. Alex Bass är given i målet och mittbackarna Ryan Johnson och Joe Lewis med vänsterbacken Jack Currie känns lika givna. Connor Lemonheigh-Evans har spelat bra de senaste matcherna men antagligen är James Tilley tillbaka på mittfältet med Josh Neufville, Jake Reeves och Armani Little. I anfallet skulle det förvåna mig mycket om man ändrade på duon Ali Al-Hamadi och Omar Bugiel. Wimbledon har en stark startelva och förhoppningsvis kan man stå emot Swindons offensiv samtidigt som man kan göra ett par mål.

Swindon har haft problem med skador och senast mot Accrington Stanley saknade man sju spelare och fick fylla upp med ungdomsspelare. Trots det vann man med 4–3 och matchen innan så slog man fjärdeplacerade Mansfield Town. Benn Ward, Tom Clayton, Tom Brewitt, Reece Devine, Tariq Uwakwe, Jake Cain och Rushian Hepburn-Murphy saknades alla senast men manager Michael Flynn säger att flera är tillbaka eller på väg tillbaka. Flynn är lite vag om vilka som kan vara tillbaka mot Wimbledon men Benn Ward, Reece Devine och Tariq Uwakwe är borta en längre tid och inte aktuella för spel. Resten skulle kunna vara tillbaka. Swindon ligger på en åttonde plats två poäng före Wimbledon precis utanför playoffplatserna och man kommer från två raka segrar i ligan. En svår match för Wimbledon och man måste se upp med anfallaren Jake Young som just vann League Two’s Player of the Month för november där han bland annat slog Wimbledons Ali Al-Hamadi. Young gjorde mål i alla sina fem matcher i november och totalt blev det sex mål, han toppar även League Two’s skytteliga med 16 gjorda mål hittills.

Så missa inte denna spännande match mellan två lag som denna säsong satsar på en playoffplats minst. Vi hoppas att det blir Wimbledon som drar det längsta strået. Come on you Dons!

AFC Wimbledon – Swindon Town
League Two
Arena: Plough Lane
Datum: Lördagen den 9:e december 2023
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/

 

Pelle Blomster2023-12-09 11:55:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon