Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Tranmere Rovers
Är det sista gången vi får se Ali Al-Hamadi springa ut på Plough Lane´s gröna matta?

Inför: AFC Wimbledon – Tranmere Rovers

Kan vi avsluta hemma med lite heder i behåll

Årets sista hemmamatch står för dörren och det finns knappast heder kvar att spela om med tanke på vårens usla resa. Förre helgens plumpa insats där vi föll hemma mot Swindon var nog droppen för många. Kritiken mot vår manager Johnnie Jackson är av nivåer jag aldrig upplevt mot en Wimbledon manager då folk vi se honom lätta från klubben.

Trots detta gick det Dons Thrust Board ut med en skrivelse i veckan där man man delvis redogör för säsongens debacle och där lyft inga tecken alls på att Johnnie Jackson skall få lämna klubben. Förklaringar ges även mot att klubben om man ser till League Two´s budget så faller Wimbledon in på en 17:e plats och därtill lägg då till att vi förlorade både Assal och Towler i januarifönstret därtill kan vi lägga till vår skadelista där Wimbledon som enskild klubb sticker ut mot ligans övriga lag. Den sista och kanske allra värsta trofén klubben aspirerar på ohotat om  man ser till hela The Football League samt Premier League är titeln förlorade poäng får ledande position där är Wimbledon sämst och åter sämst.

För att sammanfatta eländet så är Wimbledon en klubb som inte mår bra då vi under fjolåret åkte ur League One från en 23:e plats i år kan allt om det vill sig extra illa resultera i att vi slutar på en 22: a plats. Detta är tabellplaceringen precis ovan strecket i fjärde divisionen. Hade vi inte gjort en bra höst 2022 hade vi spelat i National League. Finns saker att jobba med helt klart och skulle kunna skriva sida efter sida bottna i frustration samt kommande lösningar framåt. En sak som är solklar är att folk säger ”Next season we will be fine” känns inte som det för stunden.

Idag är det en Tranmere som kommer på besök så stor Liverpools lilla fula ankunge eller Birkenheads stolthet har inget att lira om bortsett från en tabellplacering där man landar på den övre halvan av tabellen strax under kvalplatserna. Vår relation till Tranmere laddades på rejält under Corona säsongen 2019/2020 då vi hängde oss kvar och Tranmere åkte ur. Tabellen baserade sig på formkurva och den slutgiltiga matematiska tabellen gjorde att vi hängde oss kvar på bekostnad på målskillnad mot just Tranmere. Räkna med att The Birkenhead boys kommer häckla oss rejält under eftermiddagen. Jag säger bara lås bilen plocka ur stereon ta in tvätten bomma butikerna the scallies from Liverpool är här.

I Wimbledon där det stormar rejält kan man säga så vill jag uppmana er att följa podden The Wombles had a dream podcast samt The avknoppningen The Sunday Debrief. Helt klart en bra podd att följa som hanterar nuläget och låter fansen komma till tals. Den tidigare 9 Years podcast har tappat nästan hela sin lyssnarskara. Mycket gnäll men objektivt från tunga fans profiler.

Positivt idag är att anfallaren Josh Davison är åter i truppen och med han och Ali Al-Hamadi på topp hela och friska så är dom enligt mig topp tre av anfallspar i League Two. Kommer vi få se dom ihop säsongen 2023/2024? Knappast Hamadi kommer ryka i sommar då vi har klubbar som har slantar som gärna vill ha den Irakiska landslagsmannen i sin trupp.

Trots vår usla form och en kass säsong så drar jag och min vapendragare John över till öarna nästa helg för att beskåda bortamatchen mot Grimsby på klassiska Blundell Park.

AFC Wimbledon – Tranmere Rovers
League Two
Arena: Plough Lane
Datum: Lördagen den 29:e april 2023
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/


COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2023-04-29 10:10:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon