Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Wigan Athletic
Henry Lawrence har spelat bra för the Dons.

Inför: AFC Wimbledon – Wigan Athletic

Återigen dags för match på Plough Lane när Wigan Athletic kommer på besök.

Wimbledon kommer senast från en viktig 1–0 seger borta mot Lincoln i veckan. Matcherna duggar nu tätt efter ett uppehåll på grund av landslagsspel och dessutom hoppar man in i FA-cupen samtidigt som man är kvar i EFL Trophy. Senast lyckades man försvara en tidig 1–0 ledning som kom efter att Luke McCormick gått omkull i straffområdet och Aaron Pressley satte den efterföljande straffen. Vinsten avslutade en fem matchers lång svit utan vinst.

Wimbledon har fått klara sig utan Will Nightingale och Paul Kalambayi har fått kliva in i Wills plats och gjort det bra tillsammans med Ben Heneghan. Dapo Mebude missade matchen mot Lincoln senast på grund av sjukdom och kommer att testas inför dagens match. I övrigt saknas inga spelare som var tillgängliga mot Lincoln. Det är klart att vi kommer sakna Will Nightingale som är lagets näst bästa målgörare i ligan med sina tre mål, ett mål efter Jack Rudoni. Man lyckades hålla nollan senast mot Lincoln så vi kan hoppas att de kan fortsätta med det.

Nu ställs man mot Wigan Athletic som jagar en uppflyttningsplats och som för närvarande ligger på en fjärde plats i tabellen. Efter ett stökig 2020 då man sattes under administration och åkte ur Championship för att säsongen efter nästan åka ut League One. Nu kämpar men dock om uppflyttningsplatserna och man har flera stora namn som Wimbledonbekanta Charlie Wyke och Irlands James McClean och Will Keane som har gjort sex mål hittills i ligan. Senast förlorade dock Wigan på hemmaplan med 2–1 men matchen innan slog man Bolton med hela 4–0.  

Dagens match kommer som alltid bli en tuff en, men kanske lite extra svår med tanke på de resurser som Wigan har investerat för att gå upp. Men vi vet att vi alltid har kunnat överraska så Come on You Dons!


AFC Wimbledon - Wigan Athletic
League One
Arena: Plough Lane 
Datum: Lördagen den 23:e oktober 2021
Tid för avspark: 16:00 brittisk tid, 15:00 svensk tid 
Följ matchen direkt påhttps://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/
 

Pelle Blomster2021-10-23 15:00:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon