Lagbanner
Inför: Barrow AFC – AFC Wimbledon
Nik Tzanev kommer säkert ha en del att göra idag

Inför: Barrow AFC – AFC Wimbledon

Från playoffhopp till tabellmittsmisär, Wimbledon har inte gjort det lätt för sig.

Sedan Wimbledon inte lyckats vinna en match efter 1–0 vinsten mot Stockport County den 28:e januari har man nu börjat titta mot det nedre strecket i stället för en eventuell kamp för uppflyttning. Efter det har man tio matcher med sex förluster och fyra oavgjorda i februari och hittills i mars.

Matchen mot Crawley förra lördagen var ytterligare en usel färglös insats från ett Wimbledon som efter att legat under från den femte matchminuten, på hemmaplan, endast lyckades få till sju skott och inget av dessa träffade målet. Och detta mot ett lag på nedflyttningsplats som inte hade vunnit på bortaplan innan förra lördagen.

Dagens match mot Barrow är en av två kvarvarande chanser för Wimbledon att ta hem en vinst i mars men truppen är extra tunn på grund av skador och spelare som är på landslagsuppdrag. Detta ledde till att Johnnie Jackson gick ut i fredags och gav en föraning om vad vi kan förvänta oss när han förkunnade att han ska injicera lite ungdomlig energi i laget. Man har återkallat anfallarna Quaine Bartley och David Fisher i ett försök att få ihop ett lag. Sedan tidigare har även Isaac Ogundere, Luke Jenkins och Alfie Bendle återvänt från lån. För att det har saknats spelare de senaste matcherna är inget någon har missat. Alex Pearce och Josh Davison kommer vara borta ytterligare ett par veckor. Paul Kalambayi har opererat sitt knä och kommer missa resten av säsongen. Harry Pell saknas också och man hoppas att den viktiga mittfältaren kan vara tillbaka innan säsongen slutar. Lee Brown och Diallang Jaiyesimi missar dagens match men är på väg tillbaka efter deras skador. Som om dessa skador inte var nog så är senaste tidens bästa spelare Al Hamadi på landslagsuppdrag med Isak, Aaron Pierre är borta och spelar för Grenada och Chris Gunter är borta med Wales där han numera är coach efter att ha avslutat sin landslagskarriär som spelare.

Så vi har ett lag med stora luckor främst i försvaret och anfallet och ska vi lyckas få med oss något poäng idag så ligger det på våra ungdomar och inlånade spelare att kliva fram och visa vad de kan. Nik Tzanev är given i mål och de försvarare som är kvar är typ Jack Currie, Luke Jenkins, Will Nightingale och Huseyin Biler. Anfallet är extra tunt med Saikou Janneh och eventuellt Quaine Bartley som startspelare. Mittfältet har flera startkandidater i Ethan Chislett, Kasey McAteer, Sam Pearson, Alex Woodyard, Alfie Bendle och Armani Little. Känns en hel del som att vi kommer ha en startelva som påminner om något man ställer upp i tidigare rundorna av London Senior Cup.

Barrow då? Ja de ligger sju poäng från en playoffplats och hade en riktigt bra form innan de förlorade mot Harrogate Town förra lördagen. Man har även nyligen sålt sin bästa målgörare Billy Waters till storsatsande Wrexham i Vanarama National League. Men mycket ska till om man ska förlora hemma mot Wimbledon. Ett Wimbledon som dessutom inte vunnit på bortaplan i 2023.

Men trots allt så finns det ett litet hopp om poäng för Wimbledon så låt oss hoppas och Come on You Dons!

Barrow AFC – AFC Wimbledon
League Two
Arena: SO Legal Stadium
Datum: Lördagen den 25:e mars 2023
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/

Pelle Blomster2023-03-25 14:29:12
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon