Lagbanner
Inför: Barrow AFC – AFC Wimbledon
Ali Al-Hamadi åter efter landslagsuppdrag med Irak

Inför: Barrow AFC – AFC Wimbledon

Vackra Lake District väntar när Wimbledon gästar Barrow

Wimbledon inleder idag den 14:e omgången av årets upplaga av League Two. Vi gör det från en 8:e plats i tabellen med 21 inspelade poäng. Endast två inkasserade förluster mot Stockport och nu senast mot Bradford. Två tippade topplag som ställt till det för oss och värt att tillägga är att förlusterna kommit hemma och ej borta där vi är obesegrade.

Tabellen har satt sig enligt mig du kan skönja hur lagen kommer att segmentera sig i tabellen och Wimbledon är för stunden laget som studsar i mellanskiktet med ambitioner att hänga med i toppen. Årets upplaga av Wimbledon är bra och det finns en helt annan harmoni i laget än under fjolåret som under långa perioder var en plåga med tanke på uteblivna resultat.

Dagen bjuder på en tuff utmaning där vi gästar ett Barrow som ligger på en 14.e plats i tabellen med 14 inspelade poäng på 14 matcher. Trots att laget endast vunnit en av dom fem senaste är dom starka hemma på SO Legal Stadium (Holker Street).

Glädjande för dagen är att idag så har vi åter Ryan Johnson, Harry Pell, Connor Evans samt att både Nik Tzanev och Ali Al-Hamadi är åter från landslagsuppdrag med Nya Zeeland respektive Irak. Ali Al-Hamadi är en otroligt viktig spelare för The Dons där han på 32 framträdanden stått för 14 mål inte illa för en anfallare. Vi skall även nämna att Ryan Johnson försvararen som värvades in från Stockport är en viktig kugge bakåt om nu Ali Al-Hamadi är injektionen framåt. Försvarsmässigt så är Wimbledon det laget i ligan som släppt in näst minst mål i ligan efter Mansfield. Detta skall lyftas för det är en grym bedrift.

Wimbledon har för stunden en tämligen hel trupp och det finns bra med konkurrens för stunden på flertalet positioner. Men något som måste hända nu är att vi inte får vara blyga att börja rotera på spelare vilket är ett måste och vi skall ha en hel trupp. Under fjolåret så nötte vi på samma elva så långt som vi kunde rotationen kom naturligt när vi fick skador då hade vi inget val. Skall vi hänga med i toppen så behöver vi kunna vila viktiga spelare och lita på sin ersättare. Spelare som är heliga är enligt mig Alex Bass, Ryan Johnson, Joe Lewis (lån kan försvinna i januarifönstret åter till Stockport), Jake Reeves, James Tilley och Ali Al Hamadi. Detta är lite av vår centrallinje för stunden och här behöver vi vara kloka. Ett stort avbräck på ex Jake Reeves eller en försäljning av Ali Al-Hamadi skulle vara förödande. Vi behöver som sagt han en plan B och det finns tendenser ett tydligt tecken var när våra centrala mittfältare Jake Reeves och Armani Little gick sönder mot Forrest Green Rovers. Klubben klev in direkt och värvade in Connor Evans och Charlie Lakin. För mig ett oväntat styrkebesked.

Som vanligt som sätter vi oss framför iFollow i eftermiddag och följer The Dons mot tre nya poäng!


Barrow AFC - AFC Wimbledon
League Two
Arena: SO Legal Stadium, Barrow (The Lake District)
Datum: Lördagen den 21:a oktober 2023
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/  

                       

COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2023-10-21 10:40:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon