Lagbanner
Inför: Barrow AFC - AFC Wimbledon (FA Cupen första omgången)
Kommer AFC Wimbledons spjutspets, Joe Pigott, ordna avancemanget till FA Cupens andra omgång ikväll då man möter Barrow AFC på bortaplan?

Inför: Barrow AFC - AFC Wimbledon (FA Cupen första omgången)

Ingen rast och ingen ro för The Dons som ikväll skall försöka avancera i FA Cupen då den uppskjutna matchen mot Barrow går av stapeln på The Progression Solicitors Stadium.

Det är ett nästintill omänskligt spelschema vi kastats in i efter vårt COVID-19 uppehåll.
Vinst ikväll gör att vi får möta Crawley Town redan på söndag i andra omgången av FA Cupen och därmed spelat fyra matcher på åtta dagar.

Med tanke på det spelschemat var det inte så konstigt att vår manager, Glyn Hodges, valde att rotera en hel del spelare i tisdagens förlustmatch borta mot Gillingham.
Vårt senaste nyförvärv, Ben Heneghan, gjorde sin debut från start och fick även bli målgörare då han nickade in 1-1 målet för The Dons.
Nu räckte det dock inte till någon poäng då The Gills avgjorde 10 minuter in på den andra halvleken genom sitt 2-1 mål som blev slutresultatet.
Sett till hela matchen hade det nog varit mer rättvist med ett oavgjort resultat men nu tog vår fem matcher långa förlustfria svit abrupt slut.

Inför kvällens match skall det inte vara några problem att ladda om batterierna då vi alla vet hur mycket FA Cupen betyder för vår klubb och vilka fina minnen vi har från den genom åren.
Jag tror Glyn satsar på det starkaste laget redan från start med förhoppning om en tidig ledning som gör att vi sedan kan spela lite mer avslappnat. Joe Pigott tillsammans med Ryan Longman på topp och där Jack Rudoni flyttas ner på mittfältet.
Ben Heneghan ser jag gärna även han spela från start tillsammans med Daniel Csoka och Paul Kalambayi i backlinjen.

Kvällens motståndare, AFC Barrow, har ju egentligen bara allt att vinna då ingen kommer klandra dom om det blir sorti redan i första omgången. Bluebirds ligger för närvarande på en 19:e plats i ligan och har inte vunnit på fyra matcher. Senaste matchen slutade med en 3-4 förlust mot Oldham Athletic så revanchlusta lär det finnas gott om hos motståndarna inför kvällens möte.
Vi skall sannerligen inte tro att vi bara kan gå ut på planen och finlira oss till ett avancemang utan Bluebirds kommer sälja sig dyrt,var så säkra på det.

Mot seger och avancemang till andra omgången ikväll nu då!

Barrow AFC - AFC Wimbledon
FA Cupen, första omgången
Arena: The Progression Solicitors Stadium 
Datum: Torsdagen den 26:e november 2020
Tid för avspark: 19:45 brittisk tid, 20:45 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/

WOMBLE TILL I DIE!

 

Leif Viklund2020-11-26 14:17:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon