Lagbanner
Inför: Blackpool FC – AFC Wimbledon
Forss är tillbaka

Inför: Blackpool FC – AFC Wimbledon

Svår bortamatch för Wimbledon väntar vid Lancashires kust när man besöker Blackpool.

Wimbledon reser norrut till semesterorten Blackpool för en ligamatch efter två cupmatcher i rad. Motståndarna är ett Blackpool som ligger precis utanför playoffplatserna. Även om deras ligaform den senaste tiden har varit sviktande så förlorar man sällan en match. Wimbledon hoppas kunna fortsätta bygga på oktobers starka form även om man saknar ett par spelare.
 
I Wimbledon har man ett antal skadade spelare som är på väg tillbaka och Max Sanders, Ryan Delaney, Anthony Wordsworth kommer kollas innan matchen och där är Wordsworth den som ligger längst från att kunna spela. Rod McDonald är tillbaka i träning men inte redo för spel än. Dessutom saknar man Paul Kalambayi som är avstängd en match efter att ha samlat på sig fem gula kort.
 
Marcus Forss som vann månadens unga spelare för oktober är tillbaka efter att inte givits tillåtelse att spela i FA-cupen från Brentford. Joe Pigott som troligtvis får starta brevid Forss har goda minnen från möten med Blackpool då han gjorde sitt första mål för Wimbledon mot just Blackpool. I matchen mot Southend senast fick flera unga spelare chansen att testa på seniorfotboll och spelare som fått sparsamt med speltid på senare tiden fick visa upp sig så om Sanders, Delayney och Wordsworth inte kan spela är spelare som Jack Madelin, Callum Reilly och Jack Rudoni redo om det skulle behövas. Dessutom är Wimbledon förstärkt med en skara energiska supportrar från the SweDons som är på plats i Blackpool.
 
Blackpool kommer från tre raka vinster i november mot Peterborough United i ligan, Wolverhampton Wanderers U21 i Leasing.com cup och Morecambe i FA-cupen. Samtliga matcher i november har spelats hemma på Bloomfield Road liksom dagens match. Blackpool saknar en trio spelare som är borta på landslagsuppdrag, Jordan Thompson(Nordirland), Rocky Bushiri(Belgien U23) och Christoffer Mafoumbi(Kongo). Mittfältaren Nick Anderton är skadad och missar även han matchen.


Blackpool FC – AFC Wimbledon
League One
Arena: Bloomfield Road, Blackpool
Datum: Lördagen den 16:e november 2019
Tid för avspark: 15:00 engelsk tid 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt påhttp://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/

Pelle Blomster2019-11-16 13:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon