Lagbanner
Inför: Bolton Wanderers – AFC Wimbledon

Inför: Bolton Wanderers – AFC Wimbledon

Viktigt bottenmöte väntar för The Dons

 
Wimbledon beger sig norrut till Greater Manchester för ett otroligt viktigt möte i botten mot Bolton Wanderers som är kraftigt på drift.

Veckan som gått har inte handlat om fotbollen utan Wimbledon har istället stulit rubriker i vartenda engelska nyhetstidning då klubben saknar 7,5 - 11 miljoner pund för att färdigställa bygget av nya arenan ute i Wimbledon. Med dagens växlingskurs är det ca 136 miljoner kronor om det vill sig riktigt illa vilket är helt abnorma siffror för en klubb som Wimbledon. Med andra ord dessa pengarna finns inte någonstans utan klubben kommer behöva jaga externa finansiärer. Wimbledon som är helt medlemsägd kommer nu ställas inför stora beslut vilket lett till turbulenta tider i klubben som vi älskar. Skulden läggs till The Dons Thrust Board samt the Football board som let oss supportar bakom ljuset när vi drivit arenafrågan. Allt kommer ställas till sin spets den 9/12 då fansen får möjlighet att konfrontera denna fråga och omröstningar om klubbens framtid. Vi kan säga att det sitter x antal personer som knaprar psykofarmaka för mötet kommer inte bli trevlig när vår själ kan säljas för ett par personers misslyckanden.

Om vi kastar över fokus till dagens match så väntat en tuff bortamatch mot Bolton Wanderers som är ligans jumbo. Wanderers fick inledda säsongen med minus 12 poäng på grund av finansiella problem som fick ödesdigra konsekvenser. Nu har klubben även drabbats av nästa bakslag när man den 21/11 tilldelades ytterligare minus 5 poäng samt böter på totalt 70 000 pund när men ej lyckades mönstra ett lag mot Doncaster samt Brentford.

Manager Keith Hill har en tuff uppgift och man kan väl mer eller mindre konstatera att Bolton kommer under kommande säsong husera i League Two där en välbehövlig omstart är det som hägrar för klubben.

I Wimbledon så har tränare Glyn Hodges en uppgift att fokusera på fotbollen och ej på det turbulenta utanför. Laget kommer med en vinst i ryggen efter att senast ha besegrat Gillingham i ligaspelet. Wimbledon träningsspelade även i veckan mot Molesey där både forwarden Adam Roscrow och försvararen Rod McDonald spelade och visade besked efter lång skadefrånvaro.  

En oro som gnager inom klubben är även att övergångsfönstret närmar sig och klubben kan om det vill sig riktigt illa drabbas av bakslag då Marcus Forss kan återkallas till Brentford samt att Nathan Trott kan gå samma öde till väga när West Ham har målvaktskris av rang. Sen hur kan/kommer klubben agera i ett fönster med tanke på dagens finansiella oro. Vi har ett behov av att låna men vi kan även bli tvungna att sälja tänker främst på Joe Pigott som varit ryktenas man men efter en sval höst har prislappen dalat. Se scenario om både Forss och Pigott lämnar då står vi kvar med icke önskvärda ”wage theif” Kwesi Appiah samt en Adam Roscrow och en Michael Folivi som en ”Strike Force” som kan få uppgiften att sparka kvar klubben i League One annars kanske vi får följa dagens motståndare ner i League Two.

Klubben kan även komma att behöva fylla luckan efter vår lagkapten Will Nightingale som kommer hållas borta länge pga av sin höftskada. Klart är även att Kwesi Appiah är långtidsskadad och kommer att vara bort från spel i ca 2 – 3 månader pga en ankleskada. Detta öppnar upp för andra att förhoppningsvis glänsa men urvalet är skralt då även Folivi dras med småskavanker så vi kommer helt enkelt få förlita oss på vår Walesiska drake Adam Roscrow. Ett annat för stort avbräck är att vår mittfältare Anthony Wordsworth saknas idag på av en vadskada.

Vi hoppas på stordåd idag då motgångar kan vändas till medgångar på planen Wagstaff och Forss fixar tre pinnar hem till London.
 
Bolton Wanderers FC - AFC Wimbledon
League One
Arena: University of Bolton Stadium
Datum: Lördagen den 7:e december 2019
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid




COME ON YOU DONS!!!

Henrik Persson2019-12-07 10:05:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon