Lagbanner
Valley Parade, 2024-02-03 16:00

Bradford City - AFC Wimbledon
0 - 0

Inför: Bradford City – AFC Wimbledon
Armani Little har spelat bra på mitten

Inför: Bradford City – AFC Wimbledon

Ett sargat AFC Wimbledon reser till Bradford men man har några nya jokrar i leken.

Transfer deadline har passerat och inte helt oväntat plockade Wimbledon in en striker i Josh Kelly från National League-laget Solihull Moors samt två försvarare på lån Kofi Balmer från Crystal Palace och John-Joe O’Toole från ligakonkurrenterna Mansfield. Alla tre är aktuella för en plats i truppen mycket beroende på att Wimbledon saknar flera startspelare. John-Joe O’Toole blev klar väldigt sent och har inte tränat med laget innan resan upp till Bradford så frågan är om han är redo för spel
.
Som sagt saknar Wimbledon flera spelare. Kaptenen Jake Reeves är skadad, Josh Neufville lika så, givna mittbacksduon Joe Lewis och Ryan Johnson är skadade plus att både Huseyin Biler och Paul Kalambayi är avstängda. Positivt är att Alex Pearce och Omar Bugiel är tillbaka i träning och aktuella för spel samt att John-Kymani Gordon som missade cupmatchen i veckan då han var cuptied har fått vila lite extra. Ska man ta en titt på en eventuell startelva så blir det ett intressant pussel att lägga. Alex Bass är given i målet och ytterbacksplatserna tas troligtvis av Isaac Ogundere och Jack Currie. Mittbackarna där vi saknar tre spelare borde bli Alex Pearce och lånet Kofi Balmer, inte helt stabilt med tanke på hur lite tid de har tränat tillsammans. Ett mittfält med Aron Sasu, John-Kymani Gordon, Armani Little, James Tilley och kanske även Harry Pell om man väljer en 4-5-1 över 4-4-2 känns inte helt omöjligt med Omar Bugiel eller Josh Davison på topp. Helt klart en decimerad startelva men mot ett Bradford som inte vunnit i ligan i år så kanske det kan räcka.

Frågan är och kommer vara resten av säsongen, kan vi fortfarande kämpa om en kvalplats utan Ali Al-Hamadi. Förhoppningsvis kan Josh Kelley fortsätta göra mål en division högre och stötta upp Omar Bugiel och Josh Davison

Dagens motståndare Bradford City ligger på en 18:e plats i en jämn liga bara 6 poäng efter Wimbledon som innehar niondeplatsen. Man kommer från en 1–0 vinst i EFL-trophys kvartsfinal mot Doncaster Rovers men innan det förlorade man i ligan mot Swindon Town. Man har inte vunnit i ligan sedan den 22:a december, även då slog man Doncaster Rovers. Bradfords manager Graham Alexander hoppas att man kan bygga vidare på tisdagens seger själv är han dock avstängd och får följa matchen från läktaren. Alex Pattison, Jamie Walker och Dan Oyegoke är skadade och missar matchen men Bradford har en stor trupp så ersättare finns att tillgå.

Så snart dags att logga in på iFollow för dagens match och med det lämnar jag över till vår reporter på plats, Henke. Come on you Dons!

Bradford City - AFC Wimbledon
League Two
Arena: Valley Parade, Bradford
Datum: Lördagen den 3:e februari 2024
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/
 

Pelle Blomster2024-02-03 14:17:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon