Lagbanner
Inför: Bradford City – AFC Wimbledon
Valley Parade dagens spelplats

Inför: Bradford City – AFC Wimbledon

Ett formstarkt Wimbledon på turné

Ingressen skrämmer mig en hel del då ordet formstarkt är ett tämligen udda ord för oss Wimbledon fans. Under dom typ senaste tio åren har vi blandat högt med lågt och när självklarheten kring bergsäkra matcher varit framme har det istället bytts mot förtvivlan.

Men nu är det dock ett faktum att Wimbledon är ett av dom formstarkaste lagen i The Football League för stunden. Vår manager Johnnie Jackson mår bra och det förtjänar han efter ett par tuffa år av ifrågasättande. Truppen är för stunden bred och det är alla överens om fans som klubben. Här skall vi tacka Craig Cope som är värvningsansvarig i klubben där han har ett öga för bra spelare. Till detta skall vi ven tillägga en god vän till The SweDons och han tar gladligen en pratstund. Framtiden för honom är ljus och hade vi kunnat paxat honom för all framtid men tyvärr går inte det lägg dock Craig Cope på minnet.

När vi pratar om ovan nämnt bredden i truppen har vi kanske den tyngsta kvartetten av anfallare på länge. Matt Stevens, Omar Bugiel, Josh Kelly och hemvändaren Joe Pigott. Enligt mig är det bara Omar Bugiel som är i riktigt bra form och det finns absolut ingen negativitet kring dom andra dock endast en iver att få igång dom andra tre så åter dom återfår en tidigare god form som vi vet att dom har. Med andra ord vi har tyngd här.

På mitten har vi kryddat till truppen rejält med Myles Hippolyte, Alistair Smith och Callum Maycock till den övriga bredden vi har. Stora oron här är när vår kapten Jake Reeves brakar hur agerar vi då. Många vill se Morgan Williams som den naturliga ersättaren men är för stunden rejält i frysboxen och mest naturlig för stunden är James Ball men han besitter inte samma spelintelligens utan lever mera på ett tufft och uppoffrande spel som man också vinner matcher på. Idag har vi frågetecken på just Reeves hur agerar vi?

Defensivt så har vi en rejäl guldklimp i Riley Harbottle som var sista värvningen in från Hibernian. En tuff och spelskicklig mittback som get betydligt mera arbetsro till Lewis Taylor och Ryan Johnson.

Bakåt har vi Owen Goodman lånet från Crystal Palce som enligt mig överträffat förväntningarna på alla sätt. Min stora förundran är hur länge håller vi i detta vi inleder ändå den sjunde omgången av årets ligaspel och The Dons återfinns på en femteplats.

Dagens match är att betrakta som en toppmatch där femman gästar sjuan i tabellen. Graham Alexander i Bradford möter likt fjolåret Johnnie Jackson. Plumpen i Alexanders tränarkarriär är att han innan han tillträde uppdraget i The Banthams tränade MK Scum dock blev tillvaron där kort med endast 16 matcher på CV:et så han tid han säkerligen glömmer.

Wimbledon som ovan nämnt har frågetecken kring Jake Reeves med en ankelskada. Blir till att plocka fram fingertoppskänslan nu spela han eller vila han. Inför dagen så saknar vi både försvararen Ryan Johnson och ytterna Aron Sasu. Räkna med en tuff drabbning i eftermiddag.

SweDons var ihop med Contiental Dons såg denna match på plats under fjolåret på Valley Parade. En ruggigt oglamorös tillställning i februari som slutade 0-0. Har ni inte besökt Bradford gör det arenan är som sagt grym och Bradford inklämd mellan Leeds och Manchester lever ett liv i skymundan.




Bradford City - AFC Wimbledon
League Two
Arena: Valley Parade (University of Bradford Stadium)
Datum: Lördagen den 21:e september 2024
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/matches/men/2024/g2450725


COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2024-09-21 13:15:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon