Lagbanner
Inför: Bromley FC – AFC Wimbledon
Sticker ut huvudet och säger att Josh Kelly kommer näta även idag

Inför: Bromley FC – AFC Wimbledon

Wimbledon vänder åter till Hayes Lane för andra gången denna vecka när liga nykomlingen Bromley tar emot

Wimbledon har inlett säsongen fint efter att man under förra helgen vände ett 0-2 underläge till vinst mot Colchester med 4-2. I veckan tog man sig även vidare i Carabou Cup när man besegrade ligakonkurrenten Bromley Fc på Hayes Lane.

Idag väntar som sagt den andra omgången av ligan och vi vet alla att livet svänger mellan hopp och förtvivlan och att resultaten ibland uteblir. Dagens drabbning skall vara tre poäng till gästerna men Bromley kommer inte ge sig utan en kamp.

Wimbledon valde även att rotera en hel del i startelvan från premiären till matchen i liga cupen mot Bromley. Positivt är att alla våra fyra st anfallare har fått näta så här tidigt in på säsongen. Matty Stevens och Omar Bugiel fick förtroendet mot Colchester båda gjorde mål. I veckan så fick Josh Kelly och Joe Pigott starta och båda gjorde mål. För Kelly som gjorde sitt tredje mål för klubben och Pigott som hittade nätet efter en lång svacka så detta skönt för anfallarna.

Inför dagens match så tror jag att både Pigott och Kelly förpassas till bänken och att man ställer i princip samma elva till start som i premiären mot Colchester. Två spelare som enligt mig lite oväntat stack ut var inlånade vänsterbacken från Hull City James Furlong. Sen gjorde James Ball på det centrala mittfältet sin bästa match i Wimbledon tröjan. En spelare med grym rutin som vi inte riktigt fick igång under fjolåret. På bänken så återfinns nyförvärvet Riley Harbottle som värvades in från Hibernian i skotska ligan.

Dagens värdar Bromley är nog tämligen okända för många där ute men för oss Wimbledon fans så hade vi grymt tuffa drabbningar mot dem under våra Non -League dagar. Finns såklart en rivalitet mot nykomlingen och den förstärks lite extra då vi inte har något Crawley Town att häckla i året upplaga av League Two.

Vi ser fram emot andra match och andra vinsten i en match som jag tror kommer bli supertuff. Upp till bevis idag boys!


Bromley FC - AFC Wimbledon
League Two
Arena: Hayes Lane
Datum: Lördagen den 17:e augusti 2024
Tid för avspark: 12:30 brittisk tid, 13:30 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/videos


COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2024-08-17 12:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon