Lagbanner
Inför: Colchester United – AFC Wimbledon
Räkna med bra bortastöd idag på Shed End!!!

Inför: Colchester United – AFC Wimbledon

Ännu obesegrade Wimbledon äntrar tredje omgången

Wimbledon kliver som sagt in i den tredje rundan ikväll när man gästar Colchester från Essex ca 80 km norr från huvudstaden. Wimbledon har inlett över förväntan när man ställts mot tufft motstånd båden i premiäromgången borta mot Grimsby och nu senast hemma mot snackisen Wrexham.

Laget är som sagt ännu obesegrade och har imponerat då vi börjar bli ett lag skapat av Jonnie Jackson och värvningsansvarige Craig Cope. Tre fönster har avverkats och nyförvärven har till stor del klivit in direkt i startelvan. Ser man mot senaste matchen mot Wrexham så var det endast fyra spelare (Isaac Ogundere, Alex Pearce, Armani Little, Ali Al-Hamadi) som fanns med under fjolåret. Vi har växt och vi har verkligen gjort det i rätt riktning. Känns också super att vi har en kapten i form av Jake Reeves som är en riktig kulturbärare av rang.

Vi skall även tillägga att vi vann vår inledande match i Carabou Cup (Ligacupen) där vi besegrade Coventry hemma efter en grym vändning i den 86:e via Omar Bugiel för att sedan avgöras av Ryan McLean i den 92:a minuten. Vi skall tillägga att båda dessa herrar byttes in, det kallar man fingertoppskänsla.

Nu har vi öst beröm över lagets hittills inledande insatser betyder detta att vi kommer att plumpa ikväll. Borde vara så om man nu historisk ser till hur vårt skrivande här på SF formats men ikväll sticker jag ut hakan och tippar första vinsten i årets ligaspel.
Vår motståndare Colchester räknas in som ett lag från den nedre halvan av tabellen. Laget har inlett med en förlust borta mot Bradford vilket är en tuff uppgift på Valley Parade. Laget kryssade även på full tid mot Cardiff innan man förlorade på straffar. En tuff inledning för The U´s dock mot väldigt bra motstånd.

Sammanfattningsvis är det två klubbar som jagar sina första vinster så vi får se hur kvällen ter sig. I Wimbledon har vi frånvaro på Huseyin Biler, Jack Currie och Paul Kalambayi samtliga försvarare. I Jacks fall så är det flera som tror att han kan säljas innan fönstret stänger och det är därav som man håller honom delvis borta från spel. Under fjolårssäsongen så jagades han av Bristol City och vid januarifönstret så nobbade vi just tre bud från The Robins.
Wimbledon har sålt ut sin sektion på Colchester Community Stadium där man återfinns på Shed End så räkna med bra stöd ikväll.


Colchester United – AFC Wimbledon
League Two
Arena: Jobserve Community Stadium (Colchester Community Stadium)
Datum: Tisdagen den 15:e augusti 2023
Tid för avspark: 19:45 brittisk tid, 20:45 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/



COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2023-08-15 14:45:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon