Lagbanner
Inför: Coventry – AFC Wimbledon
Kan Kwesi Appiah jobba vidare på den goda formen

Inför: Coventry – AFC Wimbledon

Wimbledon fortsätter poängjakten när man hoppas lyfta från jumboplatsen

Wimbledon har på pappret haft en tuff inledning på 2019 med en inledande match mot Pompey på nyårsdagen. En match på förhand vi verkligen inte skall vinna men en halvlek stod vi upp bra och pressade faktiskt Portsmouth. FA cup mötet mot Fleetwood som på förhand målades upp som den tråkigaste omgången av tredje rundan av vissa sakkunniga. Andra av oss gottade oss åt att vi fick en lottning som var möjlig att vinna och att få in 135 000 pund i klubbkassan.

Vilken match sedan det blev mot Fleetwood en 2-o ledning som tappades till 2-2 trodde då personligen det var kört innan Kwesi Appiah avgjorde i 90:e matchminuten. Wimbledon in i fjärde rundan, senaste gången det hände var 2000-2001 och lottningen vi drog var inte direkt vidare exotisk när man drog mot West Ham hemma. Hade personligen hoppats på något bättre när det skall göras upp om 185 000 pund men The Hammers är inget fotbollslag som skrämmer och vi kan lätt antingen ta dom hemma eller kryssa och få till ett omspel.

Wally Downes smekmånad är nu över och effekten av ett tränarbyte med ny energi till truppen brukar avta efter ett par matcher. Det är nu som Wally och Glyn Hodges behöver jobba och skrida till verket. Övertagandet med tanke på resultaten samt avsaknaden av våra stomspelare  Joe Pigott, Scott Wagstaff, Deji Oshilaja, James Hanson och trots detta ta poäng är grymt bra jobbat. Sen att vi kunnat lyfta ovan nämnda anfallaren Kwesi Appiah som stundtals springer så lite att tröjan knappast behöver tvättas utan räcker med vädring lägger sig bakom dom bästa veckorna någonsin i Wimbledon tröjan.

Detta har väckt intresse från Luton Town och frågan här är hur skall vi göra? Sälja en spelare som är grymt skadebenägen, representerat mera klubbar än jag kan nämna, är så loj ibland att man blir tokig! Eller är det så att Wally Downes ser storheter i Appiah och han inser att nu fan blir det åka av. Scenarion kan göras många men en spelare som Appiah med rätt understöd, skadefri kan lätt klappa in 8 mål under vårsäsongen. Blir intressant att följa när man ställer fördelar mot nackdelar.

In så har även målvakten Aaron Ramsdale kommit och insatsen mot premiären mot Fleetwood där han stod för en stabil insats trots 2 insläppta mål. Ett av målen kan vi tacka Trotter för när han tappade markering och frågan är om inte han inom kort drar på sig en Notts County tröja.

In har även irländska yttermittfältaren Dylan Connolly kommit senast i Dundalk FC ett spännande nyförvärv helt klart som väntas finnas med i dagens trupp mot Coventry.

Dagens motståndare Coventry City har under flertalet år levt ett hårt liv med finansiella problem som föranlett till att man rasat genom divisionerna men även förpassats från sin hemmaarena Ricoh Stadium. Stora problem med ägandeskapet har väl varit pricken över i:et och protesterna mot SISO Group har väl knappast undgått någon. Klubben som sagt han nog fallit bort från radarn hos många engelska fotbollsälskare men för 10-15 år sedan var dom ett flitigt inslag på tipslördag med spelare som Dion Dublin, Darren Huckerby, Gary MacAllister, Mustapha Hadji, Youssef Chippo för att nämna några. Enda glädjeämnet under dom senaste åren var vinsten i EFL Checkatrade Trophy på Wembley där man besegrade Oxford och det var första titeln sedan 1987 då man vann FA Cupen.

Wimbledon får en tuff uppgift i eftermiddag när man gästar tabell åttan men som tabelläget ser ut idag så hoppas vi att The Wimbledon Spirit börjat pumpats i grabbarnas vener. Uppdraget är klart Wally har inlett The Great Escape med uppdraget att säkra kontraktet för nästa års League One spel.

Inför dagens match så finns som sagt nyförvärvet Dylan Connolly med i truppen där välkomnar vi även Deji Oshilaja och Joe Pigott åter. Glädjande är även att vår albanska landslagsman Egli Kaja är återkallad från sitt lån hos skottska Livingston och har nu klartecken på spel. Sen har Ben Purrington återkallats av Rotherham för att på nytt lånats ut till Charlton.

 
Coventry City - AFC Wimbledon
League One
Arena: Ricoh Stadium
Datum: Lördag den 12:e januari 2019
Tid för avspark: 15:00 BST, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/
 
 

COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2019-01-12 09:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon