Lagbanner
Broadfield Stadium, 2023-12-22 20:45

Crawley Town - AFC Wimbledon
1 - 2

Inför: Crawley Town – AFC Wimbledon
James Tilley under fjolåret i Crawley nu i The Dons

Inför: Crawley Town – AFC Wimbledon

En omdiskuterade fredagsmatch för ett Wimbledon i god form

Det var många som höjde på ögonbrynen när man alldeles för kort inpå flyttade matchen från den lördagen den 23:e till den fredagen den 22:a december. Många hade bokat tågbiljetter och så klart laddat upp rejält för en normal lördagsfight men EFL flyttade som sagt hela League Two:s omgång 23. Nu är avståndet för Wimbledon marginellt då West Sussex nästan är inpå knuten från oss.
Wimbledon går som sagt in med ruter i dagens match efter krossen av Portsmouth borta i tisdagen match i Bristol Street Motors Trophy. League One ledarna blev en munsbit för The Dons som vann med 5-2 borta efter mål av Aron Sasu, Josh Davison, Alex Pearce, Harry Pell och Ali Al-Hamadi. För att nämna målskyttarna så är det bra Al-Hamadi och Alex Pearce som kan betraktas som startspelare i ett ordinarie The Dons. I matchen mot Pompey så vilades det friskt så följande startspelare återfanns på bänken Alex Bass, Jack Currie, Josh Neufville, Omar Bugiel, Al-Hamadi, Jake Reeves och Huseyin Biler.
Ikväll kan vi räkna med att samtliga är åter efter att ha fått lite extra vila. Vi innehar 7:e platsen och det är inte av en slump utan årets upplaga av Wimbledon säsongen 2023/2024 förtjänar att ligga högt. Dock så väcks en oro och parallellerna kan dras till 1-0 förlusten borta mot Gillingham. En match som vi på förhand skulle vinna men efter dribbel med strålkastare och annat så torskade vi matchen efter The Gills drog ner ridån i den 85:e matchminuten.
Dagens motståndare Crawley Town återfinns på en 13:e plats endast två poäng efter oss så det är verkligen tight i tabellen bakom Stockport, Barrow och Wrexham som toppar tabellen. Finns som sagt en hel del att spela om ikväll och vill vi behålla 7:e platsen så behöver vi vinna idag.
Wimbledon har ett av ligans bästa bortafacit med endast två förluster borta dels mot Gillingham, dels mot Morecambe inte direkt ligans vassaste lag. Så därav lite oro ikväll där jag verkligen hoppas att inte Crawley ansluter till denna duo som blir en trio.
Lite extra speciellt för James Tilley som värvades in från just Crawley inför säsongen. Får se hur han firar kvällens hattrick, haha!


Crawley Town - AFC Wimbledon
League Two
Arena: Broadfield Stadium
Datum: Fredagen den 22:a december 2023
Tid för avspark: 19:45 brittisk tid, 20:45 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/


COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2023-12-22 15:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon