Lagbanner
Inför: Doncaster – AFC Wimbledon
Joe Pigott en matchvinnare som kan vara ett ess ikväll

Inför: Doncaster – AFC Wimbledon

Wimbledon tar sig an toppen i ett tufft bortamöte med nya ansikten i truppen

Lördagens match mot Crewe gav lite positiva tongångar då vi klev ifrån ett bortamöte med en poäng i bagaget. Ett tidigt ledningsmål där Cheye Alexander från sin wingback position på högerkanten serverade Joe Pigott inne i boxen som gjorde ledningsmålet till The Dons.

För Joe Pigott så var det 11:e målet i ligaspelet denna säsongen så han håller sig kvar i toppen av League One´s skytteliga före  Jonson Clarke-Harris (Peterborough United) och Luke Jephcott (Plymouth Argyle) med sina 13 fullträffar.

Cheye Alexander som många sett som en utfyllnadsspelare i truppen gjorde helt klart sin bäst match i Wimbledon tröjan och hedras även med en plats i omgångens elva i ”The Football League paper” för League One. Vore konstigt om han inte får nytt förtroende ikväll.

Inför kvällens match så hoppas vi på debut på ifrån lånet från Leicester Darnell Johnson som är tänkt till att stärka det läckande laget. Ett stort håll fylls troligen idag med all förhoppning om inte så är det ett helt rätt steg inför vårsäsongen där enda uppgiften är att rädda kontraktet.

I lördags fick vi även bekanta oss med nya lånet från Sunderland George Dobson som blev inbytt i andra halvlek. Ett spännande lån för resterande del av säsongen och tydliga tendenser att han skall starta då Anthony Hartigan nu lånas ut till Newport i League Two så Plough Lane byts mot Rodney Parade.

Glyn har även intervjuats gällande värvningscirkusen och det kan finns öppning för en permanent värvning innan fönstret stänger och hur detta ter sig kan vi endast sia om men ryktena om Joe Pigott har lagt sig och klarar man honom tror jag denna värvningen ej blir av. Ett fönster där vi klarar vår anfallare nummer ett vore stort hann behövs för att rädda kontraktet.

I övrigt har vi skador på försvararna Paul Kalambayi, Luke O’Neill och sedan tidigare Terell Thomas. Vår anfallare Ollie Palmer är även borta från spel och hans skadefrånvaro är ännu oklar men ryktena går att han värvades in skadade vilket var en förutsättning för att vi skulle ha råd med honom. Parallellerna i detta fall kan dras till Tyrone Barnett som var riktigt ur form när han värvades för ett par år sedan och tyvärr hittade han eller återfick formen utan sågs som en flopp. Jag har dock stora tackar om Ollie Palmer och hoppas väl då hans spelstil som target tilltalar.

Blir tufft ikväll på Keepmoat Stadium i South Yorkshire där The Rovers visar på en god form under tränare Darren Moore. Inte lätt att lämna med tre pinnar men hoppet överger oss inte och med ny energi in så kan allt hända i dessa lägre divisioner.


Doncaster Rovers - AFC Wimbledon
League One
Arena: Keepmoat Stadium
Datum: Tisdagen den 25:e januari 2021
Tid för avspark: 19:00 brittisk tid, 20:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/


COME ON YOU DONS!!!

 

Henrik Persson2021-01-26 15:00:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon