Lagbanner
Inför: Doncaster Rovers - AFC Wimbledon
Ligapremiär för AFC Wimbledon idag då man möter Doncaster Rovers på bortaplan och där vi hoppas att Nesta Guinness-Walker tar sitt ansvar i backlinjen.

Inför: Doncaster Rovers - AFC Wimbledon

The Dons gör idag sin ligapremiär borta mot Doncaster Rovers med den yngsta truppen i hela fotbollsligan.

Så har då dagen för ligapremiären äntligen kommit och sällan har väl förväntningarna varit så lågt ställda på de våra som inför denna säsong.
Vi har den yngsta truppen i vår klubbs historia  och där snittåldern är 22.6 år.
Vi har vunnit endast en av fem försäsongsmatcher och har haft förtvivlat svårt med målskyttet.
Vi har inte lyckats värva en förtroendeingivande andremålvakt utan mycket hänger på om vår nummer ett, Nik Tzanev, håller sig skadefri.

Ja.....listan kan göras lång med negativa punkter men idag struntar vi i det utan litar på att vår manager, Mark Robinson, har lyckats ingjuta bnåde mod och självförtroende hos våra ynglingar.
Inga skador rapporteras från truppen men dagens match kommer för tidigt för vårt senaste nyförvärv Dapo Mebude som behöver mer matchträning för att hitta formen.
George Marsh kommer sannolikt att gå in direkt från start i sin defensiva mittfältsroll och även Luke McCormick bör ses som given i sin offensiva mittfältsroll.
I backlinjen skall det bli spännande att se om Robbo ger något av nyförvärven Henry Lawrence eller Darius Charles chansen från start.
På topp torde vi se ett anfallspar bestående av Ollie Palmer samt nyförvärvet Aaron Pressley och där Palmer har en central roll.
Men, men.....det är som sagt var premiär så min kristallkula kan visa sig ha innehållit grumligt vatten när väl domaren blåser igång dagens match på Keepmoath Stadium.

Våra motståndare för dagen, Doncaster Rovers, har fått se stora delar av sin försäsong spoilerad på grund av COVID-19 utbrott i spelartruppen.
Nye managern för säsongen, Richie Wellens, har därmed haft en minst sagt omöjlig uppgift att forma ett lag som fått speltid tillsammans.
Richie vill dock poängtera att han inte tänker använda COVID-19 utbrottet som en ursäkt vid ett eventuellt dåligt resultat idag utan att han tror att de spelare han plockar ut till dagens startelva kommer ha goda chanser att bärga tre poäng.
I mål kanske vi rent utav får se svensken Pontus Dahlbeg som häromdagen skrev på ett säsongslångt lånekontrakt från Watford.

På de fem senaste mötena lagen emellan har The Dons endast en seger så vad vore skönare än att ta den andra just idag på ligapremiären och allt?

Doncaster Rovers - AFC Wimbledon
League One
Arena: Keepmoat Stadium
Datum: Lördagen den 7:e augusti 2021
???????Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
???????Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/

WOMBLE TILL I DIE!
 

Leif Viklund2021-08-07 11:25:54
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon