Lagbanner
Inför: Doncaster Rovers – AFC Wimbledon
Dags för några mål från Josh Kelly?

Inför: Doncaster Rovers – AFC Wimbledon

Viktig bortamatch mot ett formstarkt Doncaster väntar för Wimbledon.

Efter tisdagens bottennapp mot Crawley Town så måste man ta tre poäng mot ett formstarkt Doncaster för att hålla drömmen om en playoffplats vid liv. Även om Doncasters senaste matcher har varit mot lag i den nedre delen av tabellen så har Wimbledon ofta haft problem mot lag de bör slå om man tittar på tabellen. Doncaster ligger på en 20:e plats elva poäng efter Wimbledon men man är obesegrade i de fyra senaste ligamatcherna. Wimbledon har två förluster och endast en vinst på de fyra senaste matcherna. Mot Crawley så var det ett tandlöst Wimbledon som när man jagade en kvittering efter Crawleys sena mål inte hade en renodlad anfallare på plan. Räknar inte med John-Kymani Gordon som i stort var osynlig.

Inför dagens match så är Josh Neufville tillbaka men Kofi Balmer som klev av mot Crawley kommer troligtvis vara borta ett par veckor. Jake Reeves gjorde ett inhopp senast och kan förhoppningsvis gå in från start idag. Mittbacksparet lär bli Alex Pearce som ersatte Kofi Balmer och Lee Brown, ett erfaret par som har spelat ihop tidigare men som känns som fjärde- och femtevalet i dagens trupp om alla hade varit friska. Med Neufville tillbaka så kan han mycket väl ta en plats som yttermittfältare och Omar Bugiel samt Josh Kelly får ansvara för anfallet. Med Armani Little och Jake Reeves på centrala mittfältet och förhoppningsvis Ronan Curtis på vänsterkanten så kan vi säkert skapa problem för Doncaster.

Doncaster kommer från en övertygande 5–1 vinst mot Grimsby Town och har tagit sig upp från den akuta bottenstriden. Man ligger nu tolv poäng över nedflyttningsplatserna och bara elva poäng efter Wimbledon. Managern Grant McCann har sagt att målet är att hålla i formen och sluta så högt upp i tabellen som möjligt. Problemet man har haft tidigare är att man ofta blandar bra insatser med lite sämre vilket skulle vara välkommet idag.

Senaste matchen mellan lagen vann Wimbledon med 2–0 efter två mål från Ali Al Hamadi. I dag kan vi inte lita på vår tidigare striker utan förhoppningsvis kan någon annan kliva fram. Så mot tre poäng och en playoffplats! Come on you Dons!

Doncaster Rovers – AFC Wimbledon
League Two
Arena: Eco-Power Stadium, Doncaster
Datum: Lördagen den 24:e februari 2024
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/
 

Pelle Blomster2024-02-24 14:40:40
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon