Lagbanner
Inför: Doncaster Rovers - AFC Wimbledon (FA-cupen, returmöte i första omgången)
Returmöte i FA-cupen borta mot Doncaster Rovers är kvällens uppgift för The Dons och där vi kommer få se ungdomlig entusiasm på planen i form utav Zach Robinson.

Inför: Doncaster Rovers - AFC Wimbledon (FA-cupen, returmöte i första omgången)

Ingen rast, ingen ro för The Dons som ikväll åker på ny bortafight när det vankas omspel i FA-cupens första omgång mot Doncaster Rovers.

Lördagens bottennapp borta mot Blackpool var sannerligen en pina att bevittna på plats.
Förlust med 2-0 och vi var lika iskalla som vindarna som kom svepandes in över Bloomfield mot slutet av matchen.
En utförligare matchrapport från den matchen kommer snart att läggas upp här på SF så vi lämnar den för tillfället och ägnar istället uppmärksamheten åt kvällens uppgift.

Retur i FA-cupen alltså borta mot Rovers efter att vi spelat 1-1 på hemmaplan den 9:e november.
Glädjande nog har vi inga nya skador att rapportera men å andra sidan kommer ingen av de som står på skadelistan att kunna vara med ikväll heller.
Det betyder i vanlig ordning att Rod McDonald, Anthony Wordsworth, Will Nightingale, Adam Roscrow och Michael Folivi saknas.
Däremot får vi tillbaka Paul Kalambayi som avtjänat en matchs avstängning.
Det är även grönt ljus för Ryan Delaney och Max Sanders att medverka ikväll efter det att deras respektive klubb gett sitt godkänannde.
Marcus Forss får tyvärr inte spela ikväll då Brentford inte vill se honom "cup tied" med en annan klubb ifall han måste kallas tillbaka innan säsongen är över.

Två av våra tidigare utlånade spelare, Tommy Wood och Jack Rudoni, har blivit just "cup tied" och kan inte dom heller medverka ikväll.
Detta föranledde Glyn Hodges att kalla tillbaka ungtupparna Jack Madelin samt Zach Robinson från sina "låneklubbar" för att få lite bredd på truppen som åker norrut mot South Yorkshire ikväll.

Doncaster, under ledning av manager Darren Moore, ligger för närvarande på en 12:e plats i ligan med 23 ihopskrapade poäng så här långt. Man har dessutom tre matcher mindre spelade än de flesta av konkurrenterna så man kan mycket väl avancera uppåt när det är dags för spel i ligan igen.
Rovers har fått välbehövlig vila dessutom då deras planerade match i lördags mot Shrewsbury ställdes in på grund av landslagsuppdrag för några spelare i The Shrews.

Darren Moore har förberett sina spelare på en svår uppgift ikväll och vet mycket väl vad kombinationen FA-cup och Wimbledon har inneburit genom historien.
The Dons älskar FA-cupen och kommer sälja sig dyrt ikväll är mantarat som Darren bankat in i huvudena på sin spelartrupp.

Nu kör vi! Mot avancemang i vår lilla kelgris och favorit till cup ikväll nu då.

Doncaster Rovers - AFC Wimbledon
FA-cupen
Arena: Keepmoat Stadium
Datum: Tisdagen den 19:e november 2019
Tid för avspark: 19:45 brittisk tid, 20:45 svensk tid
Följ matchen direkt på: iFollow men endast ljudkommentatorer ikväll då man saknar rättigheter att visa bilder från FA-cupen. Ett radio matchpass kostar endast £2.50.

WOMBLE TIL I DIE!

Leif Viklund2019-11-19 18:42:47
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon