Lagbanner
2019-08-10 16:00

Fleetwood - AFC Wimbledon

Inför: Fleetwood Town – AFC Wimbledon
Joe Pigott ska leda Wimbledons måljakt

Inför: Fleetwood Town – AFC Wimbledon

Efter förlusten hemma mot Rotherham United ställs Wimbledon mot ett Fleetwood Town som börjat säsongen starkt.

Wimbledon lyckades inte få med sig några poäng från hemmamötet mot Rotherham där gästerna vann med 2-1. Wimbledons första halvlek var under all kritik men man spelade upp sig i andra och efter Joe Pigotts kvittering så hade matchen kunnat sluta hursomhelst. Nu ställs man mot Joe Bartons Fleetwood Town som besegrade Peterborough United med 3-1.
 
Wimbledon saknar Anthony Wordsworth som har problem med hälsenan och vår inlånade förstamålvakt Nathan Trott som missade förra matchen är fortfarande borta från spel. Detta innebär att Nik Tzanev återigen får chansen och han visade senast att han kan prestera på denna nivå. Nyförvärven Callum Reilly, Luke O’Neill och Nesta Guinness-Walker gjorde bra ifrån sig senast och lär få fortsatt förtroende idag. Försvarsmässigt stod man upp bra mot Rotherham och mittbackstrion Paul Kalambayi, Rod McDonald och Terell Thomas kommer troligtvis fortsätta då vår Wally Downes återigen lär placera vår kapten Will Nightingale på mittfältet. Anfallsmässigt finns det inte många alternativ till Joe Pigott och Michael Folivi. Senast ställde Wally upp ett defensivt balanserat lag mot en storfavorit på vår hemmaplan och nu när vi möter ett lag på bortaplan som startat starkt är det troligt att Wally fortsätter med det defensiva tänket och därmed lämnar spelare som Dylan Connolly, Scott Wagstaff och Mitchell Pinnock på bänken.
 
Fleetwood har i veckan värvat anfallaren Ched Evans som spenderade förra säsongen på lån i just Fleetwood från Sheffield United. Han gjorde 18 mål förra säsongen och två av dessa kom i lagens senaste möte då Fleetwood besegrade Wimbledon med 3-0 på Kingsmeadow i januari. I säsongspremiären gjorde man processen kort med Peterborough United efter två tidiga mål från nyförvärven Harry Souttar och Josh Morris. Fleetwoods tredje mål kom från ett annat nyförvärv Danny Andrew som satte en riktigt fin frispark. En spelare vi får se upp med på fasta situationer är nyss nämnde Harry Souttar, en försvarare på nästan två meter på lån från Stoke City.
 
Så ytterligare en svår match för Wimbledon men Wally Downs vet vad som måste göras och även om skador och en tunn trupp ställer till det så kommer Wally inte acceptera en insats liknande den i första halvlek mot Rotherham.

 
Fleetwood Town - AFC Wimbledon
League One
Arena: Highbury Stadium
Datum: Lördagen den 10:e augusti 2019
Tid för avspark: 15:00 engelsk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/

Pelle Blomster2019-08-10 12:35:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon