Lagbanner
The New Lawn, 2024-01-01 16:00

Forest Green Rovers - AFC Wimbledon
1 - 1

Inför: Forest Green Rovers – AFC Wimbledon
Omar Bugiels sista match innan det Asiatiska mästerskapet.

Inför: Forest Green Rovers – AFC Wimbledon

Nytt år, nya möjligheter när Wimbledon reser till Nailsworth för att möte tabelljumbon.

Först låt mig ta tillfället i akt och önska alla ett gott nytt år. Wimbledon avlutade 2023 med en viktig 5–3 vinst mot Colchester efter två mål från Josh Davison, två från Joe Lewis och ett från vår målmaskin Ali Al-Hamadi. Ett resultat som förde upp Wimbledon på en sjundeplats i tabellen och precis innanför playoffplatserna. Dagens möte med tabelljumbon Forest Green Rovers kan ge ytterligare tre viktiga poäng i jakten på en playoffplats. Efter förlusten mot bottenlaget Sutton den 26:e december så studsade man tillbaka på ett riktigt bra sätt och förhoppningsvis lärde man sig något av den förlusten.

Dagens match är den sista innan Ali Al-Hamadi och Omar Bugiel lämnar för att spela i det Asiatiska mästerskapet i Quatar för Irak respektive Libanon. Wimbledon har inga nya skador att rapportera och konkurrensen om platserna i truppen är tuff. Spelare som Aron Sasu, Isaac Ogundere och Paul Kalambayi var inte med i den senaste truppen men hoppas på att kunna ta en plats nu. Troligtvis blir det svårt att slå sig in i laget där färre startspelare verkar vara hotade nu. Connor Lemonheigh-Evans fick chansen från start senast men Josh Neufville och James Tilley är nog båda sugna på att starta idag. Joe Lewis och Ryan Johnson är orubbliga i mittförsvaret med deras ytterbackar i Jack Currie och Huseyin Biler. Isaac Ogundere började säsongen stabilt på högerbacken men nu verkar Huseyin Biler ha tagit över den startplatsen. Armani Little och Jake Reeves lär bilda innermittfältet och enda frågan är väl om man väljer att köra vidare med tre anfallare i Omar Bugiel, Ali Al-Hamadi och Josh Davison eller om man går tillbaka till två, jag hoppas att man satsar offensivt idag.

Forest Green Rovers kommer senast från en 2–1 förlust mot Swindon Town i en match man hade kunnat fått med sig en poäng om Mathew Stevens inte hade missat en straff på tilläggstid. Forest Greens manager/anfallare Troy Deeney lyckades även bli utvisad med bara minuter kvar på matchen. Troy Deeney tog över som manager den 20:e december efter David Horseman lämnat klubben och han har lyft laget även om det inte mer än en poäng mot Gillingham i de tre matcher han har lett laget. Man har nästan alla spelare friska och redo för spel och man kommer hoppas att det nya bättre spelet ger utdelning idag.

Nu finns det inte mycket mer att göra än att ha en riktigt trevlig nyårsdag i soffan framför AFC Wimbledon via ifollow och förhoppningsvis årets tre första poäng. Come on you Dons!

Forest Green Rovers - AFC Wimbledon
League Two
Arena: The New Lawn Stadium
Datum: Måndagen den 1:a januari 2024
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/
 

Pelle Blomster2024-01-01 13:25:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon