Lagbanner
Inför: Gillingham FC – AFC Wimbledon
Vårt hopp, Pigott.

Inför: Gillingham FC – AFC Wimbledon

Svår bortamatch för Wimbledon men hoppet lever.

AFC Wimbledon har inte förlorat borta mot Gillingham men samtidigt är dagens värdar obesegrade 15 matcher i rad. Wimbledons skadeläge börjar se lite bättre ut och förutom kaptenen Will Nightingale så saknas bara vänsterbacken Paul Osew. Anthony Wordsworth är tillbaka i träning och Max Sanders har återhämtat sig efter att ha missat matchen mot Blackpool. Man har lånat ut den lovande backen Jack Madelin till Walton Casuals för att få mer speltid i ett A-lag.

Joe Day har klivit in och tagit platsen mellan stolparna på ett mycket bra sätt och Nathan Trott kan inte vara alltför nöjd med den utvecklingen. Senast stod han för en stark insats när man lyckades hålla nollan mot Blackpool efter kollapsen mot Oxford. Mads Bech Sørensen, Terell Thomas och Luke O’Neill spelade bra så även om Paul Kalambayi är tillbaka och Rod McDonald har imponerat i sina inhopp så är det inte så troligt att Glyn Hodges ändrar i försvaret. Eventuellt kan Luke få en plats på kanten och Paul eller Rod får kliva in i mitten. På vänsterkanten kan Nesta Guinness-Walker få chansen från start när Paul Osew är borta om Glyn inte väljer ett mer defensivt alternativ. Mittfältet lär vara det som eventuellt kommer förändras då Anthony Hartigan kan ligga löst till när Wordsworth och Sanders är tillbaka.

Platsen bredvid Joe Pigott hade Mitchell Pinnock lagt beslag på men efter Kwesi Appiahs återkomst med mål mot Rotherham och Mitch insats mot Oxford så har han tappat platsen. Förra matchen fick Adam Roscrow hoppa in istället för Mitch så vem som får chansen idag är öppet för spekulationer. En som inte lyckats imponera är lånet Julien Lamy som likt Mitch fick följa förra matchen från bänken.
 
Gillingham jagar en playoffplats och ligger just nu bara fem poäng efter. Bortsett från långtidsskadade Mark Byrne så saknar man inga spelare. Man hoppas på att kunna förlänga sin förlustfria svit till 16 matcher och minska avståndet till playoffplatserna. Man har ibland haft svårt för att vinna matcher och senast fick man bara 0-0 mot ett formsvagt Lincoln. Gillingham är starka på hemmaplan med sex vinster på sina senaste åtta hemmamatcher men man har historiskt haft det svårt för Wimbledon.


Gillingham FC - AFC Wimbledon
League One
Arena: Priestfield Stadium
Datum: Lördagen den 29:e februari 2020
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt påhttps://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/

WOMBLE TIL I DIE!

Pelle Blomster2020-02-29 13:39:49
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon