Lagbanner
Inför: Gillingham FC – AFC Wimbledon
Johnnie Jackson kan du överlista Neil "Bomber" Harris idag

Inför: Gillingham FC – AFC Wimbledon

Viktiga poäng står på spel när Wimbledons offensiv behöver ge effektiv utdelning

Wimbledon gör idag en kort resa när man beger sig till grevskapet Kent för match mot Gillingham FC. Ett mittenlag möter ett bottenlag där tolv poäng skiljer lagen åt. Våra värdar är helt klart inblandade i en bottenstrid ihop med jumbon Rochdale, Crawley Town och Hartlepool. För Wimbledons del så har vi siktet inställt på en kvalplats och för stunden har vi sju poäng upp till den sista platsen som för dagen innehas av Salford City på en sjundeplats i tabellen.

Wimbledon tappade form när nya året inleddes och endast en ynka vinst mot Stockport har inkasserats och den kom den 28 januari. Förra helgen var ett riktigt ”hack i skivan” när vi tappade en betryggande 2-0 ledning till ett 2-2 i den 95:e matchminuten mot bottengänget Hartlepool. Inte snyggt och jäkligt onödigt så kan man summera den insatsen.

Denna helg så gästar vi som sagt Priestfield Stadium en av The Football Leagues mest oglamorösa arenor. Japp år efter år så brukar den ligga i topp med typ Peterborough när man inom fotbolls värden pratar om dom sämsta bortaresaupplevelserna. Gillingham är och har nog aldrig varit ett lag som stulit rubrikerna och laget lever som sagt lite i skuggan och omnämns sällan. Kan inte direkt säga att jag är någon älskare av The Gills heller men håller en respekt för dem i skrivande stund och den tillfaller deras manager Neil ”Bomber” Harris den forna Millwall legenden som numera coachar över klubben. För att ge dem lite push så ger jag helgens film tips enligt nedan. En mysig fotbollsfilm om just The Gills.

Trailer för The Shouting Men: https://www.youtube.com/watch?v=kprdWar9uss

Wimbledon behöver som sagt lite utväxling i offensiven och mycket grundar sig så klart att vi tappade vår offensiva kraft i januarifönstret nämligen Ayoub Assal. Nu senast mot Hartlepool so å kändes det nästan som att islossningen var på gång men avtog som sagt lite oväntat. Det positiva att plocka med oss från senast var att båda målen gjordes av januarivärvningar i form av Ali Al Hamadi samt Diallang Jaiyesimi. Med i elvan fanns även Armani Little  den offensiva virtuosen som glänste i Torquay men som svallnade i eco klubben Forest Green Rovers. Kan vi tända lågan hos honom igen så vore det helt fantastiskt.

Idag väntar som sagt The Gills och dom visar en bättre form än The Dons där dom kommer från två raka vinster medens Wimbledon kommer från två raka kryss. Johnnie Jackson vill så klart vinna fotbollsmatcher och idag skulle man vilja skönja ett trendbrott. På tisdag väntar topplaget Stevenage och vore skönt att gå in med lite ruter i ryggen när topplaget gästar oss.Wimbledon har en tämligen hel trupp att plocka ifrån och januarivärvningarna knackar alla på dörren. Josh Davison behöver vi få igång han sliter hårt match efter match men vore fint om han kunde få näta idag. Vi har även vår Ethan Chislett en riktigt frisparksspecialist vem hade kunnat tro det. Vi går som sagt för tre poäng idag

För övrigt så tycker jag att vi skall skänka en tanke till legendariska John Motson den legendariska kommentatorn som gick ut tiden i den 23/2. Det var Motty som sade dom legendariska orden efter att vi besegrat Liverpool i FA Cupen 1988 enligt följande “The Crazy Gang have beaten the Culture Club”.


Gillingham FC– AFC Wimbledon
League Two
Arena: Priestfield Stadium (Kent)
Datum: Lördagen den 25:e februari 2023
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/


COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2023-02-25 10:45:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon