Lagbanner
Inför: Gillingham FC – AFC Wimbledon
Omar Bugiel är med all säkerhet tillbaka i dagens startelva efter sin avstängning

Inför: Gillingham FC – AFC Wimbledon

Ett Wimbledon i gott slag gästar Gillingham

Vilka glädjescener vi fick uppleva i lördags när vi piskade på Notts County hemma på Plough Lane med 4-2 inför en slutsåld arena. Man såg att det var en stor lättnad när tränare Johnnie Jackson ihop med assisterande Terry Skiverton, målvaktstränare Ashley Bayles och First Team coach Rob Tuvey kramade om varandra efter att dom tagit ett kliv in på plan efter att domaren satt pipan till munnen.

Var en läskig oro när Notts County åt sig in i matchen och hämtade upp till 2-2 och för en stund så kändes det som om The Magpies var närmare tre poäng än The Dons. Nu finns det en otrolig ruter i årets upplaga av Wimbledon och vi ville helt klart annorlunda så 4-2 kändes väldigt rättvist efter en otroligt fint genomförd match. Två mål från straffpunkten där kapten Jake Reeves dundrade in mål bakom en chanslös Sam Slocombe i Notts County målet. Två mål från vår suveräne Irakiska landslagsman Ali Al-Hamadi som är stekhet. Stora frågan är bara var han landar in i januarifönstret då han har många ögon på sig. Tyvärr så ligger en klausul i kontraktet där hans tidigare arbetsgivare Wycombe Wanderers skrev in att vid en vidareförsäljning så skall dom ha 50% av kakan. Trots detta så kan det fortfarande vara stora slantar in för oss. Men hur ersätter vi killen?

Idag så gästar vi Gillingham och enligt mig kanske det mest oglamorösa tillställningen man kan fina. Grevskapet Kent huserar denna klubb och Priest Stadium är ingen favorit hos någon. Nu ligger The Gills på samma poäng med oss dock med en match mera spelad. Med andra ord så är det en tuff drabbning ikväll och vi får inte tappa huvudet vilket ibland är lätt när man tar en sådan skalp som vi gjorde i lördags mot Notts County.

Johnnie Jackson har en full trupp att tillgå vilket är fantastiskt när vi snart kliver in i december månad. Åter är försvararen Huseyin Biler and anfallaren Omar Bugiel som var avstängda senast. Vi får se hur laget formeras ikväll men Omar Bugiel kommer med all säkerhet kliva in och ersätta Josh Davison.

Vill även lyft vår pubsamling nu på måndagen den 4/12 där SweDons bokat upp puben Wirströms i Gamla Stan. Det är andra rundan av FA Cuepn där Wimbledon gästas av Ramsgate FC. Avspark 20:45 så välkomna förbi!

Gillingham FC - AFC Wimbledon
League Two
Arena: Priestfield Stadium (Grevskapet Kent)
Datum: Tisdagen den 28:e november 2023
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/


COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2023-11-28 16:00:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon