Lagbanner
Inför: Grimsby Town - AFC Wimbledon
En gammal hjälte i form utav Jake Reeves återkommer till dagens möte mellan Grimsby Town - AFC Wimbledon.

Inför: Grimsby Town - AFC Wimbledon

The Dons börjar säsongen på samma plats där den förra avslutades - Blundell Park.

Så var då dagen kommen för ligastart säsongen 2023/24. 
Sommarens transferfönster har genererat 10 nya spelare till truppen och även tre spelare från vår ungdomsakademi som fått sina första A-lags kontrakt.
Naturligtvis är det omöjligt att redan nu tala om någon tendens men vi är försiktigt positiva till den trupp som nu vår manager, Johnnie Jackson, har till sitt förfogande.
Vi fick ju exempelvis behålla vår målspruta från förra säsongens avslutning, Ali Al-Hamadi, trots en hel del intresse från andra klubbar vilket ju är oerhört skönt.
Lägg därtill en gammal trotjänares återkomst i form av Jake Reeves som dessutom blivit anförtrodd att bära kaptensbindeln när det nu blev klart att Alex Woodyard lämnar oss för spel i York City.

På målvaktssidan verkar det som om att vi återigen satsar på Nik Tzanev som nummer ett vilket väl inte känns helt kassaskåpssäkert med tanke på hans blandade insatser under förra säsongen.
Konkurrens om förstaplatsen blir det dock då vi tagit in Alex Bass på lån från Sunderland.

Försäsongens träningsmatcher gav onekligen positiva signaler då vi lyckades förbli obesegrade efter fem matcher under sommaruppehållet.

Inför dagens premiär rapporteras endast två spelare vara borta på grund av skada, Huseyin Biler samt Paul Kalambayi, vilket föranleder en del angenäöma problem för Johnnie när han skall ta ut dagens satrtelva.
Vi hoppas såklart få se Ali på topp och extra spännande vore det om vi satsar på ett tvåmannaanfall med Josh Davison som partner till Ali där framme.

Grimsby Towns manager, Harry Clifton, har även han fått en hel del nya spelare att införliva i sin trupp och han säger inför dagens match att det bara är att glömma förra säsongens avslutande möte då det nu är helt nya villkor som gäller.
Han tar inget för givet utan tror på en tuff fight idag mellan två jämna lag.

Vi hoppas såklart på en liten skräll och att vi reser hem med tre poäng när slutsignalen ljuder på Blundell Park!

Grimsby Town - AFC Wimbledon
League Two
Arena: Blundell Park
Datum: Lördagen den 5:e augusti 2023
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/

WOMBLE TILL I DIE!

Leif Viklund2023-08-05 12:02:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon