Lagbanner
Inför: Ipswich Town – AFC Wimbledon
Ayoub Assal har varit riktigt spännande att följa.

Inför: Ipswich Town – AFC Wimbledon

Ett formstarkt Wimbledon åker till Suffolk för att åter igen möta Ipswich Town.

Wimbledon tog tre mycket viktiga poäng mot Oxford senast där man lyckades vända 0–1 till en 2–1 seger. I den 62:a matchminuten räddade Oxfords mittfältare James Henry Will Nightingales avslut med handen och fick syna det röda kortet. Joe Pigott satte straffen och endast tre minuter senare gjorde Alex Woodyard segermålet. Segern visade sig vara viktig då de flesta av bottenkonkurrenterna också lyckades vinna sina matcher. Detta gör att Wimbledon fortfarande ligger fem poäng ovanför nedflyttningsstrecket med fyra matcher kvar att spela. Ipswich har tappat mark i jakten på playoffplatsen då man endast vunnit en av sina sex senaste matcher. Trots det så är man bara fem poäng från strecket men man måste passera hela fem lag för att ta en plats i slutspelet.

Det var inte länge sedan lagen möttes, bara elva dagar sedan då Wimbledon spelade ut Ipswich och vann med hela 3–0. Då gick Wimbledon tidigt upp till en 2–0 ledning och strax efter det fick Josh Harrop sitt andra gula kort och med en man mer på plan kunde Wimbledon utöka sin ledning och ta hem tre viktiga poäng. Nu lär Ipswich vara sugna på revansch och Wimbledon behöver fortfarande poäng så det kommer bli en spännande match.

Wimbledon spelade en cupmatch i veckan där Shayon Harrison spelade en halvtimme och han har sett bra ut på träningen efter so det kan vara aktuellt med en plats i truppen. Ethan Chislett har fortfarande problem med sin Akillessena och troligtvis är det för tidigt för honom att spela idag. Spelare som Nik Tzanev, Ayoub Assal och Ollie Palmer har klivit in och lyft laget samtidigt som Joe Pigott fortsätter att göra mål. Man har inte tappat några spelare sedan matchen mot Oxford, eventuellt fick Ollie Palmeren smäll, så man har förvånansvärt bra chanser att ta poäng idag även om man hisoriskt inte lyckats så bra mot Ipswich.

Ipswich tränare Paul Cook säger att man ska avsluta säsongen starkt och har gett upp hoppet om att ta sig till en playoffplats. Han säger att man har släppt in för enkla mål samtidigt som man inte själva lyckas göra mål. Senast förlorade man med 3–0 mot bottenlaget Northampton Town. Alan Judge kommer inte spela idag eftersom om han spelar en till match så förlängs hans kontrakt ytterligare ett år och det är inget Ipswich vill. Anfallaren James Norwood dras med en skada men Teddy Bishop kan vara tillbaka efter att ha missat matchen mot Northampton.

Så låt oss fortsätta följa kampen för en plats i League One och hoppas på nya poäng för the Dons!

Ipswich Town – AFC Wimbledon
League One
Arena: Portman Road
Datum: Lördagen den 24:e april 2021
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/
 

Pelle Blomster2021-04-24 15:00:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon