Lagbanner
Inför: Ipswich Town - AFC Wimbledon
”Klappa händerna när du är riktigt glad….” Vi hoppas AFC Wimbledons Anthony Hartigan även idag klappar taktfast då vi möter Ipswich Town på bortaplan i ligaspelet.

Inför: Ipswich Town - AFC Wimbledon

The Dons fortsätter sin bortaturné och åker idag till Portman Road för att möta ett Ipswich som jagar första segern för säsongen.

Till att börja med skall vi prata lite cup för jäklar vad roligt det helt plötsligt blivit med Carabao Cup aka Ligacupen då vi ju lottades borta mot inga mindre än Arsenal i tredje rundan som skall spelas veckan som startar med måndagen den 20:e september.
Anthony Hartigan blev den som visade vägen till tredje omgången då han lyckades sänka Northampton med typ matchens sista spark i tisdagens drabbning.

Men vi har ju faktiskt en del ligafotboll att tänka på innan mötet med The Gunners och vi börjar med dagens match borta mot Ipswich Town.

Inför dagens match så rapporteras inga nya skador från truppen så det blir förmodligen en 4-2-3-1 uppställning med Olli Palmer som ensam spjutspets som Mark Robinson startar med.
Olli fick ju göra sitt första mål inför hemmapublik när vi mötte Gillingham den 17:e augusti så han låter hälsa att han kan tänka sig göra några i dagens match också.

Förra lördagens 1-0 förlust borta mot Sunderland var väl inte mycket att orda om i en synneligen seg historia och där vi saknade både glöd och passion ute på planen.
Kanske skulle Mark Robinson tagit med Darius Charles i truppen och gett honom chansen en bit in i andra halvlek för att se om han med sin rutin skulle kunnat ändra matchbilden och boostat övriga spelare?

Vi möter idag ett Ipswich som fortfarande jagar första segern för säsongen då man ju inlett med två oavgjorda samt två förluster i ligan samt att man fick respass direkt i Ligacupen då man förlorae mot Newport.
Manager Paul Cook har dessutom haft en hel del spelare på skadelistan hittills men räknar nu med att en eller flera kan vara med i dagens trupp.

Man kommer senast från 2-2 hemma mot Buckinghamshires Bastards och naturligtvis är det inte acceptabelt att man hittills inte mäktat med en trepoängare. 
Både supportrar, ägare, tränare och spelare har siktet inställt på övre halvan av tabellen så tålamodet har nog börjat tryta hos en del redan.

Vi vet ju alla vilken kvalitet "Feed The Pig" har som ju värvades inför denna säsong som free transfer då Joe inte skrev på nytt kontrakt hos oss.
Ett mål har det blivit så här långt för Joe och i matchen mot MK satt han faktiskt på bänken hela matchen.
Nåja......inte en millimeter får man bjuda på om Joe finns med på planen idag för då kan det sluta riktigt illa.

På senaste fyra mötena mot The Blues har vi spelat två oavgjorda, vunnit en och förlorat en.
Dags för seger nummer två idag nu då grabbar!

Ipswich Town - AFC Wimbledon
League One
???????Arena: Portman Road
???????Datum: Lördagen den 28:e augusti 2021
???????Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
???????Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/

WOMBLE TIL I DIE!

 

Leif Viklund2021-08-28 09:29:09
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon