Lagbanner
Inför: Lincoln City – AFC Wimbledon
Robbo mannen vi har att tacka för säsongens vändning

Inför: Lincoln City – AFC Wimbledon

En lättnad efter en strulig vår kontraktet är säkrat

Wimbledon äntrar idag LNER Stadium med en stor lättnad. Vårsäsongen har varit en pärs kan man lätt säga och både fans och spelare har fått bekänna färg och vridits mellan hopp och förtvivlan.

The Dons har sedan man tog klivet upp till League One slagits på den nedre halvan av tabellen med tabellplaceringar enligt följande 2016/2017 (15:e plats), 2017/2018 (18:e plats), 2018/2019 (20:e plats), 2019/2020 (20:e plats) och konstant varit nederlagstippad av all expertis inför varje säsong. En stor anledning till detta är ekonomiska förutsättningar som gör att vi sällan kan vara med och knyta till oss essen i ligan och sällan kan värva oss ur kriser utan väl valda värvningar samt taktiska lån har varit framgångsrikt koncept.

Nu lägger vi ytterligare en säsong bakom oss där vi tystat tvivlarna och även säsongen 2021/2022 kommer Wimbledon att spela League One fotboll och vi gör det på ett Plough Lane där fansen kommer få återvända. Årets hjälte enligt mig har hetat Mark ”Robbo” Robinson som klev in och fick axa rollen efter Glyn Hodges som hade tappat det. Robbo kom in jobbade sig vecka efter vecka sig in i rollen ingöt mod i truppen hittade faktorer och nycklar för att lyckas. Vi kan ta exempel som Nick Tzanev som fick kliva in mellan stolparna när Reading lånet Sam Walker sviktade. Få tillbaka tilltron till försvarsspelet där bland annat Will Nightingale återigen fick kliva in som kaptenen han är. Att få igång Alex Woodyard efter ett par trevande månader, lånet av George Dobson som parhäst otroligt lyckat. Den fortsatta tron till unga löftet Jack Rudoni som kommer växa och växa. Hans iskalla uthållighet kring Joe Pigott samt Ryan Longman som fick noll vila utan bara lirade vecka efter vecka. Uppsidan helt klart en frisk Ollie Palmer som matchades in sparsamt men som såg ruggigt het ut. Sist men inte minst så hatten av för vårsäsongens ess Ayoub Assal som blev den jokern som vi behövde. En injektion som bidrog med mål, intensitet och var totalt orädd för att kliva in och sätta ett stort avtryck.

Som en sammanfattning av dessa faktorer så har vi vågat att ha tilltro till vårt egna spel något klubben alltid gjort genom historien för oss mera känt som ”The Wimbledon Spirit”.  Vi har inte analyserat ihjäl oss och anpassat oss efter motståndet utan tilltron till det egna spelet har alltid varit vinstfaktorn.

Kontraktet är idag säkrat och vi kan som bäst komma på en 18:e plats och sämst som en 20:e plats allt beroende på eget samt andra resultat. Dagen motståndare Lincoln har säkrat en kvalplats till Championship kan som bäst sluta trea i året tabell vilket är otroligt starkt av The Imps.

För Wimbledons del är frågan hur Robbo formerar truppen kommer han gå ut med en stark elva eller kommer det att roteras friskt det är frågan? Flera fans har önskat att unga Matthew Cox skall få chansen mellan stolparna idag. En annan fråga som folk ställer sig är vilka spelare ser vi för sista gången i Wimbledon tröjan?
Att lånespelarna återvänder är det inget snack om, redan är ryktena igång om att köpa loss George Dobson vilket vore en kanonvärvning. Ser vi Joe Pigott för sista gången vilka spelare kommer att förklaras icke önskvärda i säsongen the cut blir spännande att följa mycket intressant ligger helt klart framför oss.


Lincoln City – AFC Wimbledon
League One
Arena: LNER Stadium
Datum: Söndagen den 9:e maj 2021
Tid för avspark: 12:00 brittisk tid, 13:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/
 

COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2021-05-09 09:05:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon