Lagbanner
Inför: Mansfield Town – AFC Wimbledon
Reeves har stabiliserat Wimbledons mittfält

Inför: Mansfield Town – AFC Wimbledon

AFC Wimbledon reser till Mansfield för ett äkta svenskafansderby.

Wimbledon kommer från en förhållandevis säker 1–0 vinst mot Harrogate där Omar Bugiels mål i den sjätte matchminuten räckte för att ta hem tre poäng. Wimbledon hade bra koll på Harrogate och man var närmre ett andra mål än Harrogate var en kvittering. Segern innebär att Wimbledon nu har tre vinster i rad och ligger på en andraplats i ligan tack vare en målskillnad på tio mål plus.

Nu jagar man sin fjärde raka seger mot obesegrade Mansfield Town som ligger på en sjundeplats ett poäng efter Wimbledon. Självförtroendet är högt efter de senaste insatserna men frågan är om det räcker. Mycket av formen kan härledas till stabiliteten i försvaret där Ryan Johnson och Joe Lewis bildar ett stabilt mittlås med ungdomarna Jack Currie och Isaac Ogundere som gör ett bra jobb på ytterbacksplatserna. Alex Bass i målet har också bidragit mycket till stabiliteten. Jake Reeves och Armani Little har gjort det bra på mittfältet vilket underlättat för defensiven. Den spännande talangen Aron Sasu fick chansen från start senast och gjorde ett riktigt bra jobb innan han ersattes av Josh Neufville efter 60 minuter. Förhoppningsvis kommer vi få se Sasus genombrott denna säsong. Ali Al-Hamadi och Omar Bugiel fungerade bra ihop på topp och när man har spelare som Josh Davison och Harry Pell på bänken så finns det offensiva krafter att sätta in vid behov.

Förberedelserna inför Mansfield började efter tisdagens match med fokus på återhämtning i torsdags med en kortare intensiv träning på fredagen. Skademässigt är det endast Connor Evans som saknas så Johnnie Jackson har mycket att välja från. Laget har börjat sätta sig så om alla spelarna är tillräckligt utvilade så skulle jag tro att vi kommer få se en startelva som inte skiljer sig från tisdagens elva.

Mansfield har börjat mycket bra och är starka på hemmaplan med endast två insläppta mål på fem hemmamatcher och de kom i samma match så man har lyckats hålla nollan i fyra av fem hemmamatcher. Faktum är att det är de två lagen som släppt in minst antal mål i ligan som möts, Mansfield har endast släppt in nio mål medan Wimbledon har släppt in tio. I Mansfield kommer det största hotet från Davis Keillor-Dunn som redan lyckats göra åtta mål i ligan. Mansfield saknar ett antal spelare, Rhys Oates, Stephen McLaughlin, Stephen Quinn, Elliott Hewitt och Alfie Kilgour är alla skadade och inte aktuella för spel.

Så i ett möte mellan två formstarka lag med ligans två bästa försvar kan ett mål avgöra allt. Wimbledon har gjort mål i alla matcher utom säsongsdebuten mot Grimsby i augusti så man kan hoppas på fyra raka segrar och Mansfields första förlust efter idag även om ingen skulle bli speciellt förvånad över en 0–0 match.  Snart är det dags för avspark så Come on you Dons!

Mansfield Town - AFC Wimbledon
League Two
Arena: One Call Stadium, Mansfield
Datum: Lördagen den 7:e oktober 2023
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/

Pelle Blomster2023-10-07 14:37:24
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon