Lagbanner
Inför: MK – AFC Wimbledon

Inför: MK – AFC Wimbledon

Wimbledon inleder den sjunde omgången med att bege sig till Buckinghamshire för ett laddat möte med våra antagonister.

Det har som sagt varit en trevande inledning på säsongen där vi haft en av dom sämsta inledningarna någonsin sedan återkomsten till The Football League. Med Wally ”behind the wheel” räddaren som gjorde det mer eller mindre omöjliga under fjolårssäsongen har haft det motigt inledningsvis.

Ljuset i tunneln kom i veckan när klubben valde att signa tre spelare på lån som är här för att lyft klubben.  Marcus Forss en ung finsk anfallare som är inne på lån från Brentford för resterande del av säsongen så förhoppningsvis så kommer ”No Forss, no party” (Anspelning på Pukki i Norwich) bli ett stående inslag hos Wimbledon fansen.

Max Sanders mittfältare som spelade pojklagsfotboll är inlånad från Brighton för resterande delen av säsongen så en motor på mittfältet som kommer konkurrera med Anthony Hartigan om en startplats.

Även en försvarsspelare vid namn Ryan Delaney från Rochdale har kommit in på ett halvårs lån för att täcka upp för skadade Rod McDonald.
Ut har vi bland annat skickat Dylan Connolly till Bradford och nu senast unga anfallaren Tommy Rowe  till Leatherhead FC.

Injektioner som med all rätt kommer lyfta laget speciellt Sanders och Forss som man räknar med kommer ta chansen. Wally och Glynn Hodges har tidigare varit otroligt framgångsrika på lånesidan och herrarna två har en betydligt större nätverk än vad Ardley och Cox hade. Mot ljusare tider helt klart. Just transferbudgeten har varit ifrågasatt men nu har tillskotten kommit och frågan är om inte även januarifönstret kan öppna för ytterligare spelare in om vi fortsätter parkera i botten.

Dagens match är som sagt otroligt laddad och för oss fans står den match ut något extra med tanke på historien. Flera av fansen fortsätter att bojkotta resan till Buckinghamshire med andra ser fram emot den. Jag personligen har varit upp på alla ligamatcherna när vi mött laget borta men i år så blev detta ej av just med tanke på inramningen och det mörker som ligger över den del av det förlovade landet. Fansen som åker upp kommer ladda upp till fullo på puben The Swan där ägaren förklarat puben Franchise free.


The Swan tar emot The Real Dons idag!

Redaktionen har under åren publicerat högklassig läsning kring rivaliteten bakom klubbarna så hänvisar till föregående artiklar där känslorna, historien lyfts fram:

Reserapport hemmamatchen 2016/2017:
https://www.svenskafans.com/england/afcwimbledon/matchrapportreserapport-afc-wimbledon-milton-keynes-567919.aspx

Införrapport bortamatchen 2016/2017:
https://www.svenskafans.com/england/afcwimbledon/franchise-football-never-forgive-never-forget-563105.aspx

Reserapport bortamatchen 2016/2017:
https://www.svenskafans.com/england/afcwimbledon/reserapport-you-stole-our-club-and-then-you-fuked-it-up-563476.aspx
 
Inför dagens match så har Wimbledon en tämligen hel trupp att plocka ifrån men vill personligen att motivationen ställs före klass idag då det är känslor på sval så hjärta kommer avgöra idag. Positivt är att SweDons sponsrade Anthony Wordsworth är åter med i truppen och där ställs hjärta lltid före teknik. Avbräcket idag är att målvaktslånet från West Ham Nathan Trott saknas pga av landslagsuppdrag med engelska U-21 landslaget. Istället får vi kasta in Nya Zeeländska målvakten Nick Tzanev som kan komma att få spela en hjälteroll idag.

Glädjen vid en bortavinst vore enorm och kan vi upprepa segern från 2014 i Johnstones Paint Trophy där vi vann med 3-2 så vore det helt fantastiskt.
Segern idag behövs dels för poängen men även för fansen samt spelarna då det kan inge ruter som vi kan rida på ett par omgångar, nu laddar vi inför något stort.
 
Dagens tillställning direktsänds även vi Sky Sports med tidig avspark kl 13:00 och redaktionen hemmahörandes i Stockholm med omnejd anordnar som vanligt pubsamling när The Real Wimbledon spelar fotboll:

https://www.svenskafans.com/england/afcwimbledon/tv-match-pubsamling-nu-pa-lordag-606727
 
 
Mk Scum - AFC Wimbledon
League One
Arena: Mordor
Datum: Lördagen den 7:e spetember 2019
Tid för avspark: 12:00 BST, 13:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: iFollows streamingtjänst som du hittar information om på klubbens hemsida.



COME ON YOU DONS!!! 

Henrik Persson2019-09-07 09:15:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon