Lagbanner
Inför: MK – AFC Wimbledon

Inför: MK – AFC Wimbledon

Dags att återigen besöka staden 80 km norr om London i jakt på en playoffplats.

Wimbledons match mot Crawley ställdes in på grund av en frusen plan. Detta har gett en möjlighet till lite extra träning och tid för eftertanke. Att dagens match är laddad är det nog ingen som har missat med tanke på AFC Wimbledons historia. En vinst idag skulle vara väldigt härligt men med tanke på tidigare möten så är det inget jag förväntar mig.
Wimbledons nyförvärv John-Kymani Gordon har tränat med klubben en vecka och är aktuell för spel. Vårt andra förvärv Ronan Curtis har tränat med laget men inte spelat mach på länge så det är osäkert om han kommer att spela. Harry Pell är tillbaka efter en avstängning och hans förmåga att irritera motståndare kan vara ett välkommet tillskott ikväll. Även Lee Brown är tillbaka från en ryggskada och är tillgänglig för spel.

Wimbledon får klara sig utan Alex Pearce och Josh Neufville som är skadade och kommer inte till spel. Dessutom saknar vi fortfarande två mycket viktiga pjäser i Omar Bugiel och framför allt Ali Al Hamadi som är borta på landslagsspel i AFC Asian Cup i Qatar. Tyvärr så har Stockport återkallat Connor Lemonheigh-Evans och även lånet av Charlie Larkin har avslutats, där var det dock Wimbledon som valde det. Men att Alex Bass blir kvar säsongen ut vilket är en fantastisk nyhet.

Johnnie Jackson har gått igenom kvällens motståndares 2–1 förlust mot Morecambe senast där Morecambe var utspelade i första halvleken föra att sedan komma tillbaka och vinna matchen i andra halvlek. Förhoppningsvis fick Johnnie en del insikt om vad Morecambe gjorde för att ändra matchbilden som kan användas av Wimbledon. Förhoppningsvis kan Wimbledon fortsätta sin jakt på playoffplatserna och en vinst idag skulle vara en underbar början. Så Come on you Dons och välkomna till en lagom ångestfylld match framför iFollow.

Kvällens motståndare har haft en stark period i ligan och ligger på en playoffplats tre poäng före Wimbledon. Många kommentarer från MK visar på att man måsta hålla koll på aggressionen och inte tappa kylan. Känslan är ändå att man verkar rätt så säkra på en vinst. Det kommer säkert en del hemmasupportrar eftersom dagens match troligtvis inte krockar med deras förstalag, förutom de som håller på Chelsea, vilka spelar har match i ligacupen mot Middlesbrough FC.

MK - AFC Wimbledon
League Two
Arena: MK Stadium
Datum: Tisdagen den 23:e januari 2024
Tid för avspark: 19:45 brittisk tid, 20:45 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/
 

Pelle Blomster2024-01-23 18:00:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon