Lagbanner
Inför: Morecambe FC – AFC Wimbledon
Jack Rudoni är i bra form

Inför: Morecambe FC – AFC Wimbledon

Wimbledon reser till Lancashire för en tuff bortamatch mot Morecambe FC.

Wimbledon besegrade Portsmouth i EFL Trophy med hela 5–3 senast. Aaron Pressley gjorde två mål och Will Nightingale gjorde mål för andra matchen i rad.   Wimbledon stod även för en riktigt bra insats när man besegrade Oxford hemma med 3–1 förra helgen. Jack Rudoni gjorde två fina mål och vårt riktiga hot på fasta situationer Will Nightingale satte en.

Wimbledon saknar Dan Csoka och Paul Osew, båda skadade, men man luftade flera spelare i veckomatchen senast och kunde vila ett par spelare så det ser ok ut inför dagens match. Will Nightingale bröt dock näsan senast mot Portsmouth men han kommer spela med en ansiktsmask som skyddar näsan. Flera spelare har visat upp en bra form så det blir inte helt enkelt att ta ut startelvan för Mark Robinson. Jack Rudoni,                    Dapo Mebude, Ayoub Assal, Aaron Pressley, Ben Heneghan, Henry Lawrence, Alex Woodyard och Will Nightingale har alla visat att de hör hemma i en startelva men alla kan inte få plats. Ollie Palmer har blandat och gett lite men frågan är om Aaron Pressley har gjort tillräckligt för att ta hans startplats. Kan Wimbledon fortsätta med sin starka offensiv och skapa utrymme för de snabba kreativa spelarna på kanterna så borde man ha en bra chans idag.

Morecambe har haft ett uppehåll på grund av landslagsmatcher då deras spelare Alfie McCalmont, Jökull Andrésson och Josh McPake var uttagna till deras respektive landslag.  Innan uppehållet vann man mot ett starkt Sheffield Wednesday. Man ligger på en 15:e plats i tabellen två poäng efter Wimbledon men har en match mindre spelad. I Morecambe hittar vi två bekanta ansikten i Shane McLoughlin och Shayon Harrison som spelat för Wimbledon tidigare. Man saknar Jonah Ayunga och Jon Obika men annars har man en full trupp att välja ifrån.

Matchen mot Morecambe blir en bra värdemätare för Wimbledon och även om man har spelat två matcher under Morecambes landslagsvila så har man roterat bra och kan ställa ett starkt lag på banan. Frågan är om Morecambe kanske till och med är lite ringrostiga då deras senaste match var för två veckor sen.

Så då kör vi! Come on you Dons!

Morecambe FC - AFC Wimbledon
League One
Arena: The Mazuma Stadium, Morecombe
Datum: Lördagen den 11:e september 2021
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/
 

Pelle Blomster2021-09-11 14:55:12
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon