Lagbanner
Inför: Northampton Town – AFC Wimbledon (Carabao Cup)
Dags för Mebude att glänsa?

Inför: Northampton Town – AFC Wimbledon (Carabao Cup)

Andra omgången av engelska ligacupen aka Carabao Cup spelas ikväll och Wimbledon reser till Northampton för att försöka ta sig vidare till den tredje omgången.

I lördags förlorade Wimbledon lite oturligt mot Sunderland efter ett långskott styrts och ställt Nik Tzanev. Laget såg bra ut bakåt och även om man inte skapade alltför många chanser så lyckades Ayoub Assal, Luke McCormich och Ollie Palmer visa upp lite lovande spel. Henry Lawrence stor för en bra insats från sin högerbacks position. Frågan är om man kommer göra några större ändringar i laget för dagen. Flera spelare skulle behöva lite mer speltid som George Marsh, Aaron Pressley och när får vi se Darius Charles återkomst? Senast is cupen gjorde Mark Robinson en del ändringar men ställde upp med ett starkt lag. Troligtvis får Dapo Mebude chansen att dominera på vänsterkanten igen. Wimbledon besegrade Charlton Athletic i den första omgången och Northampton slog Coventry.

Jon Brady i Northampton funderar på att ge några spelare som inte fått så mycket speltid få chansen men tänker ställa upp med ett starkt lag och man satsar på att vinna. Man ligger på en tionde plats i Sky Bet League Two och förlorade senast med 3–1 mot Rochdale. Huvudmålet lär att ta sig tillbaka upp i League One men hoppas säkert på ett litet cupäventyr. I Northampton hittar vi lite kända ansikten som Mitch Pinnock och Dylan Connolly som båda två är tillbaka i England efter ett kortare äventyr i Skottland.

Förhoppningsvis kan vi både ta oss vidare i cupen samt lufta några spelare som behöver speltid men Wimbledon har ingen bra track reckord i Ligacupen så vi får se. Come on you Dons!


Northampton Town - AFC Wimbledon
Carabao Cup - Ligacupen
Arena: Sixfields Stadium, Northampton
Datum: Tisdagen den 24:e augusti 2021
Tid för avspark: 19:45 brittisk tid, 20:45 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/

Pelle Blomster2021-08-24 19:29:48
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon