Lagbanner
Inför: Oxford United - AFC Wimbledon
Fotbollsarena eller parkeringsplats? Vi hoppas att det kommer spelas fotboll och inte köras racing imorgon i alla fall på Kassam Stadium då AFC Wimbledon gästar Oxford United i ligaspelet.

Inför: Oxford United - AFC Wimbledon

”Hängmatchen” borta mot Oxford skall gå av stapeln imorgon kväll ute på tragikomiska Kassam Stadium.

Matcherna duggar tätt nu i februari månad och imorgon är det alltså dags igen då den sedan tidigare uppskjutna matchen (på grund av Oxfords medverkan i FA-cupen) mot Oxford skall spelas.

Lördagens match borta mot serieledarna Rotherham slutade mycket överraskande 2-2 efter det att Kwesi Appiah, ja ni läste rätt: Kwesi Appiah!, kvitterade på straff när typ övertiden av övertiden var färdigspelad.
Det var inte många som trodde att The Dons skulle få med sig något mer än en rejäl utskåpning från den resan så visst var det ett styrkebesked som spelarna levererade.
Två oavgjorda i rad nu alltså mot lag som Ipswich och Rotherham vilket  är riktigt bra jobbat.

Lite tråkigare nyheter är att vår efterlängtade återkomst från Anthony Wordsworth tyvärr blev en kort historia då "Woody" nu återigen är skadad och saknas därmed  till morgondagens match.
Paul Kalambayi har nu börjat träna för fullt igen med laget efter sin skada men det kommer dröja några veckor till innan han kommit upp i matchtempot ordentligt.
Mot Rotherham var både Kwesi Appiah och Adam Roscrow tillbaka i truppen och de kommer säkert även vara med imorgon men då som inhoppare. 
Glyn vill verkligen inte stressa fram nya skador på vår redan sköra forwardskara utan istället tror jag att vår nye ytter, Julien Lamy, kommer få spela från start uppe på topp i par med Joe Pigott.
Mads Bech Sørensen verkar vara helt återställd efter sin huvudskada och spelade hela matchen mot Rotherham i lördags.

Oxford United, med den självgode och matglade Karl Robinson vid rodret, har haft det tungt efter nyår med endast 6 poäng ihopspelade av 24 möjliga.
Man har därmed sjunkit ner till en 11:e plats i tabellen med 8 poäng upp till kvalstrecket.
Lägg därtill att man drabbades av en skada på en icke namngiven spelare i senaste matchen mot Sunderland och som enligt Karl Robinson kommer "vara synnerligen kännbar för laget".
Vi hoppas naturligtvis att den dåliga formen håller i sig även över morgondagen för The U's och att vi kan stjäla med oss poäng hem från Kassam Stadium.

Förra mötet lagen emellan slutade med en 2-1 seger för Oxford när vi tog emot dom på Kingsmeadow.
Förra mötet på Kassam Stadium slutade dock 0-0 efter en heroisk insats från vår dåvarande keeper Aron, Rambo, Ramsdale inför ögonen på ett enormt bortafölje som fyllde bortasktionen helt. 
Undertecknad var en av de många tillresta bortasupportrarna den dagen och det var första gången jag besökte Kassam Stadium dessutom.
En tveksam upplevelse med en arena som ser ut som den bara dumpats där ute i ödemarken omgiven av shoppingcentra och nöjescentran.
Att arenan upp på det saknar en kortsida, som istället blivit parkeringsplats, gjorde inte upplevelsen mindre bisarr.

Mot ytterligare poäng imorgon nu då pojkar!
 

Oxford United - AFC Wimbledon
League One
Arena: Kassam Stadium
Datum: Tisdagen den 18:e februari 2020
Tid för avspark: 19:45 brittisk tid, 20:45 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/

WOMBLE TIL I DIE!

Leif Viklund2020-02-17 20:59:34
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon