Lagbanner
Inför: Oxford United – AFC Wimbledon
Wimbledon gästar Oxford i Papa John’s Trophys kvartsfinal

Inför: Oxford United – AFC Wimbledon

Dags för kvartfinal i Papa John’s Trophy borta mot Oxford United, två steg från Wembley.

Ett evigt mörker har lagt sig över Wimbledon men en liten möjlighet till ljus i form av en final på Wembley finns fortfarande kvar. Men till att börja med måste man slå Oxford i kvällens kvartsfinal i Papa John’s Trophy. Efter förlusten mot MK så sparkade Wimbledon Glyn Hodges och i kvällens match leder Mark Robinson laget. Han har ingen lätt uppgift då både George Dobson och Darnell Johnson inte kan spela för Wimbledon i cupen, Alex Woodyard som skadade sig under uppvärmningen inför lördagens match kan inte spela, Nesta Guinness-Walker och Dan Csoka har småskador och Terell Thomas, Ollie Palmer samt Ben Heneghan är inte redo än.

Frågan är hur Mark Robinson väljer att formera laget, skadorna öppnar möjligheter för Cheye Alexander, Will Nightingale och Jaakko Oksanen att få starta matchen. Nyförvärvet Corie Andrews kommer nog inte få speltid efter så kort tid i laget men man vet ju aldrig. Förhoppningsvis reagerar laget bra på tränarbytet men man har hart det svårt för Oxford på bortaplan så hela laget måste höja sig. Resultaten i år har varit under all kritik och spelet har haltat på alla plan.

Oxford värvade tre spelare, Joe Grayson, Elliot Lee och Brandon Barker, på Deadline Day men troligtvis kommer ingen av dessa spela ikväll, istället kommer flera avbytare få chansen att visa upp sig. Däribland finns en tidigare Wimbledonungdom Dan Agyei och de övriga som förväntas få chansen är Jamie Hanson, Mark Sykes, Anthony Forde, Rob Hall, och Sam Winnal. Man får tillbaka som målvakt Simon Eastwood men saknar Marcus McGuane och John Mousinho på grund av skador. Så det verkar som att Oxford United inte kommer ställa upp med sitt starkaste lag men frågan är om det inte räcker mot ett Wimbledon utan självförtroende.

Oxford United - AFC Wimbledon
Papa John’s Trophy
Arena: Kassam Stadium
Datum: Tisdagen den 2:a februari 2021
Tid för avspark: 19:00 brittisk tid, 20:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/
 

Pelle Blomster2021-02-02 19:09:30
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon