Lagbanner
Inför: Oxford United – AFC Wimbledon

Inför: Oxford United – AFC Wimbledon

Match? Tydligen. Wimbledon reser idag till Oxford för en tuff bortamatch.

Efter att flera matcher ställts in då motståndare drabbats så hårt av covid så att man inte kunnat ställa upp med fullt lag är det ändå dags att spela första matchen sedan den 11:e december då Wimbledon fick oavgjort mot Wycombe Wanderers.

En fördel med uppehållet är att Ollie Palmer är tillbaka och redo för spel. Även Cheye Alexander är tillbaka i truppen men tyvärr så saknas Ayoub Assal, Aaron Pressley och Will Nightingale är inte tillbaka än men närmar sig spel. Dan Csoka fick en smäll på träningen i veckan och kommer testas innan match. Eftersom laget inte spelat matcher på länge så har man försökt hålla upp tempot på träningarna men assisterande tränaren Rob Tuvey säger att man har jobbat på bra med sammanhållningen och fysiken under uppehållet. Förhoppningsvis kan Ollie Palmers återkomst bidra med det lilla extra som kan ge Wimbledon tre viktiga poäng.

Oxford United ligger precis över strecket for playoff till Championship med 14 poäng mer än Wimbledon. Man spelade senast den 18:e december mot Wigan, en match man förlorade med 3–2. Man får tillbaka flera spelare, Cameron Brannagan och Herbie Kane har suttit självisolerade och Luke McNally, Sam Winnall och Nathan Holland är tillbaka efter skadeuppehåll. Man får dock klara sig utan högeryttern James Henry. I Oxford hittar vi Wimbledon bekante Steve Seddon som lär starta på vänsterbacksplatsen.

Senast lagen möttes var i september då Wimbledon vann med 3–1 efter två mål av Jack Rudoni och ett från Will Nightingale. Förhoppningsvis kan Wimbledon ta dubbeln över Oxford, come on you Dons!

Oxford United - AFC Wimbledon
League One
Arena: Kassam Stadium
Datum: Onsdagen den 29:e december 2021
Tid för avspark: 19:45 brittisk tid, 20:45 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/

Pelle Blomster2021-12-29 18:14:51
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon