Lagbanner
Inför: Peterborough United - AFC Wimbledon
Ingen Wally Downes vid rodret imorgon utan istället kommer The Dons att ledas av andretränaren Glyn Hodges i morgondagens bortamatch mot Peterborough.

Inför: Peterborough United - AFC Wimbledon

Näst sist i tabellen, 3 poäng av 30 möjliga och nu dessutom utan manager. Det kunde onekligen ha sett ljusare ut för The Dons inför morgondagens bortamatch mot Peterborough.

Ja....vad skall man säga egentligen?
Efter att "bomben" släpptes i onsdags om att vår manager, Wally Downes, är avstängd med omedelbar verkan har det snurrat på ordentligt ute på sociala medier.
Wally är misstänkt för att ha satsat pengar på fotbollsmatcher ett antal gånger i rollen som manager för ett EFL-lag vilket uppmärksammats av FA som begärt att saken skall utredas ordentligt.
När The Dons Trust och styrelsen fick reda på detta valde man att agera direkt alltså genom att plocka bort Wally från sina uppdrag i klubben i väntan på ytterligare information i ärendet.
Wally själv har till den 4:e oktober på sig att bemöta anklagelserna.
Sicken jävla soppa!

Vår andretränare, Glyn Hodges, får därmed ta rollen som huvudcoach tills vidare och kommer leda laget i morgondagens möte med POSH på bortaplan.
Det är egentligen helt omöjligt att sia om hur Glyn tänker när det gäller startelva, spelsystem och taktik.
Han har ju verkat i bakgrunden av Downes men torde väl ha hållit med Wally om val av spelsystem så förmodligen fortsätter han på den minst sagt tvivelaktiga 3-5-2 formationen.
Inga nya skador rapporteras men däremot en efterlängtad comeback av Anthony Wordsworth som nu skall vara helt återställd från sin efterhängsna skada på akilleshälen.
Marcus Forss är avstängd imorgon på fgrund av det röda kort han ådrog sig i senaste förlustmatchen hemma mot Bristol Rovers.

Peterborough, under ledning av Duncan Ferguson, har inlett säsongen betydligt bättre än The Dons och ligger på en nionde plats i tabellen med 14 ihopspelade poäng.
En plump i protokollet kom dock i senaste matchen mot Doncaster som förlorades med 0-2.
Man har fått tillbaka Frazer Blake-Tracey och George Boyd från skador och Duncan Ferguson har antytt att han vill ha dessa herrar med direkt från start.

Förra säsongen slutade med varsin seger för lagen när man möttes i ligan.

Imorgon har vi även SweDons representerade på plats i form utav min redaktionskollega Henke och hans polare John.
Vi hoppas att herrarna bringar tur med sig till de våra och gör avtryck på läktaren.

Mot en oviss framtid nu då!

Peterborough United - AFC Wimbledon
League One
Arena: Weston Homes Stadium
Datum: Lördagen den 28:e september 2019
Tid för avspark: 15:00 BST, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/

WOMBLE TIL I DIE!
 

Leif Viklund 2019-09-27 15:33:24
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon