Lagbanner
Inför: Rochdale AFC – AFC Wimbledon
Wally Downes andra chans att ta tre poäng mot Rochdale, första gången blev det bara ett.

Inför: Rochdale AFC – AFC Wimbledon

Wimbledon jagar nya poäng mot Rochdale på Spotland Stadium.

Millwall besegrade Wimbledon i FA-cupens femte runda med 1-0 och lyckades bra med att neutralisera Wimbledons försök till en kvittering  Det var tydligt att Millwall hade bra koll på Wimbledon och de behövde inte förta sig utan kunde kontrollerat försvara sin 1-0 ledning matchen ut.

Nu är det dags att släppa förlusten i cupen och fokusera på viktigare uppgifter nämligen att undvika nedflyttning. Senaste ligamatchen mot Walsall visade Wimbledon upp en vilja att överleva som förhoppningsvis är tillbaka i laget efter ett kortare uppehåll. Borta mot Rochdale krävs tre nya poäng om man ska kunna bygga vidare på vinsten mot Walsall och inte halka efter för långt.

Idag kom nyheten att Liam Trotter lämnar Wimbledon och skriver på för Orange County SC i United Soccer League. Där spelar även ex-Wimbledonspelaren Harry Forrester. Det blev totalt 70 matcher och fyra mål för Liam Trotter i Wimbledontröjan. Så ingen Trotter i dagens trupp. James Hanson och Kwesi Appiah är inte redo för spel ännu och Dylan Connolly samt Deji Oshilaja dras med skador vilket gör ett de är osäkra för spel. Annars borde spelare som Scott Wagstaff och Steve Seddon vara laddade efter att inte ha spelat mot Millwall. Försvaret har sett bra ut men anfallsspelet lämnar fortfarande mycket att önska. Joe Pigott var svag senast mot Millwall och Michael Folivi har glänst till någon gång men är ofta rätt ensam och senast när Wimbledon jagade mål mot Millwall genom inlägg så var det tydligt att en ensam Folivi inte kan skapa mycket mot en betydligt resligare backlinje. Hoppet vilar mycket på mittfältet med Anthony Wordsworth, Mitch Pinnock, Shane McLoughlin och Anthony Hartigan.

I Rochdale saknas fortfarande målvakten Josh Lillis så nödlånet av Middlesbroughs Andy Lonergan har förlängts ytterligare en vecka. Rochdale ligger strax över strecket på en 19:e plats och har likt Wimbledon en usel form med endast en seger på sina sex senaste matcher. Senast lagen möttes var i december där Rochdale tog ledningen genom Calvin Andrew men Andy Barcham räddade en poäng genom sin kvittering efter 70 minuter.


Rochdale AFC - AFC Wimbledon
League One
Arena: Spotland Stadium
Datum: Tisdagen den 19:e februari 2019
Tid för avspark: 19:45 BST, 20:45 svensk tid, 02:45 thailändsk tid
Följ matchen direkt påhttps://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/
 

Pelle Blomster2019-02-19 19:00:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon