Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon - Rochdale
Wordsworth is back!

Inför: AFC Wimbledon - Rochdale

En måstematch för ett The Dons som är kraftigt på dekis

Inledningen på denna säsongen har verkligen inte varit den som man varken önskat eller trott. När vi inleder den tolfte omgången av säsongen så jagar vi vår första vinst känns helt otroligt. Förklaringarna och teorierna är  många men man kan lätt dra slutsatsen att tabellen ljuger aldrig nu när den är någorlunda satt efter att snart en fjärdedel är spelade.

Förra helgen var flera av oss över för att bevittna bortamatchen mot Peterborough en fantastisk inramning med mycket Wimbledon snack. Wally Downes vare elle icke vara är självklart den stora snackisen och hans frånvaro från truppen är total. Med tanke på avstängningen har han inte något med klubben att göra och avstängning kommer troligen gälla till årsskiftet. Siarna är många men enligt många så är det folk som vill ha bort honom då hans person och ledarstil retar många medans andra älskar honom då han personifierar den gamla tuffa Wimbledon Spirit aka Crazy Gang mentaliteten.

Arenan frågan väcker också en viss oro 2 miljoner pund är inne men det är tre milj0oner som måste rulla in och främst har det med lånebilden att göra om klubben skall få en bra resa. Följdfrågan på detta är arenan ej kommer stå klar till nästa sommar utan snarar till senare under hösten allt årsskiftet 2020/2021. Chelsea kommer sparka ut oss till sommaren troligen om inte det går att lösa en del annars väntar groundsharing med någon annan klubb som vill ta in oss, frågan är vilken? Sen en annan fråga som är befogad har vi pengar i januarifönstret som kan inbringa spelare om kräftgången fortsätter?

Oktober månad ger även ett spelschema mot lag på den nedre halvan av tabellen att möta i lag som Burton, Southend och Pompey en match som har en extra krydda. Tågar denna månaden på utan att första vinsten uteblir då tror jag att det kommer hända saker inom klubben.
Nu släpper vi detta och lägger fokus mot dagens drabbning där vi gästas av The Dale som ligger sju tabellplaceringar före oss med ett glapp på fyra poäng. Vi vet alla att när vi ställer kravbilden på att vi skall leverera hemma som brukar det bli plumpa insatser se bara senaste hemma mot Bristol Rovers där vi släppte in tre mål mot ett lag som vi skall besegra utan snack hemma.

Dagens match är en måste match och faktorerna idag som gör att vi tar hem detta är att Anthony Wordsworth är åter vilket är fantastiskt. Hans insats senaste mot Peterborough var växeln som lyfte laget. Han är en local lad med ett Wimbledon hjärta som är lagets naturliga ledare och enligt mig är han snubben som skulle bära bindeln. Åter är även finska anfallaren Marcus Forss som avtjänat sin avstängning efter dom två gula korten han ådrog sig mot Bristol Rovers.

Glyn Hodges första match vid rodret gav en positiv andra halvlek mot The Posh med två mål, förklaringen Anthony Wordsworth. Sen fick jag upp ögonen för debutanten Paul Osew som gång på gång rullade upp på sin vänsterkant. Hans yviga stil och intensitet påminde om fornstora dagar och en av mina gamla favoriter Ryan Jackson. Personligen tycker även jag att det var rätt att bänka mittfältaren Anthony Hartigan för nya lånespelare Max Sanders.

 
AFC Wimbledon – Rochdale AFC
League One
Kingsmeadow Ground
Datum: Lördagen den 5:e oktober 2019
Tid för avspark: 15:00 BST, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: http://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/
 

 
COME ON YOU DONS!!!

Henrik Persson2019-10-05 08:00:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon