Lagbanner
Inför: Rotherham – AFC Wimbledon
Hög tid att studsa tillbaka efter tre raka när tufft motstånd väntar

Inför: Rotherham – AFC Wimbledon

Veckomatch när ännu en tuff motståndare med svenskinslag står för motståndet

Kvällens skådeplats är South Yorkshire och Wimbledon beger sig norrut när man hoppas kunna sätta stopp för en förlustsvit om tre. Helgens tredje raka förlust kändes tung när vi förlorade mot nästjumbon Shrewsbury Town. Wimbledon tog ledningen genom Watford lånet Dapo Mebude men The Salop´s i behov av poäng under ledning av forna Wimbledon spelare Steve Cotterill ville annat. Wimbledon fick se sig besegrade med 2-1 på Montgomery Waters Meadow.

The Millers står som värdar ikväll och vi skall inte hålla er på linan längre för att vi skall förklara svenskinslaget i hemmalaget. I mål för hemmalaget hittar vi Viktor Johansson en stockholmare som inledde sin karriär som ungdomsproffs hos Aston Villa. Kom till laget 2020 är numera nummer ett till att vakta buren för The Millers. I laget hittar vi även nordirländaren Will Grigg som vi verkligen får hoppas att han inte ”on fire” ikväll ja ramsan ar väl känd kan knappast undgått någon.

Vill personligen lyft fram anfallaren Michael Smith som var på lån hos Wimbledon säsongen 2013-2014. Blev 25 framträdanden på tio mål för anfallaren och den mest minnesrika matchen är nog FA Cup matchen mot Coventry som vi tyvärr förlorade efter obegripliga misstag från vår målvakt Seb Brown. Michael Smith slet och slet och nickade faktiskt in ledningsmålet sen vände the Sky Blues och tog sig vidare med 3-1 . Smith är en anfallare av rang inom divisionen en riktigt ”target man” som man skall se upp med.   

För Wimbledon handlar det om att samla sig efter tre raka förluster, två i ligan en i cupen. Vissa supportar pratar om kris och undrar om vi nu skall börja vackla andra tycker inledningen är över förväntan och där vi efter nio omgångar återfinns på en 9:e plats. Vinner vi ikväll passerar vi Rotherham som ligger på en femteplats. Nu skall vi nog inter hoppas för mycket men borta är vi som sagt bra men tufft kommer det att bli. Kommer en dipp ja naturligtvis truppen är tunn om man skall se till kvalitén men tränare Mark Robinson har varit flitigt att variera formationer vilket öppnar för att andra spelare måste kliva in och leverera.

Ikväll kommer vi att får klara oss utan anfallaren Ollie Palmer samt försvaren Paul Kalambayi. Unga talangfulla mittfältaren Ayoub Assal som står på fem kort efter nio matcher. Otroligt onödigt att ett spelare av denna kaliber skall stå på så många kort utan den ungdomliga ivern och orutinen lyser igenom.


Rotherham United - AFC Wimbledon
League One
Arena: New York Stadium, Rotherham, South Yorkshire
Datum: Lördagen den 28:e september 2021
Tid för avspark: 19:45 brittisk tid, 20:45 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/


COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2021-09-28 09:00:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon