Lagbanner
Inför: Rotherham United – AFC Wimbledon
Skrällvarning eller överkörning vad väntar i eftermiddag

Inför: Rotherham United – AFC Wimbledon

Botten gästar toppen, kan Wimbledon skrälla?

Wimbledon befinner sig i stormens öga kan man lätt säga när man även denna omgång tar sig an en tuff uppgift när man besöker ligaledaren Rotherham i South Yorkshire. I en matchserie om fyra där vi redan i tisdags fick med oss ett 0-0 resultat mot topplaget Ipswich. Härnäst efter dagens match mot The Millers väntar även mötet mot borta mot Oxford och sedan hemma mot Blackpool uppgifter som på förhand inte kommer generera i större poängskördar. Dock är vi underdogs i var enda fight med rätten att skrälla vilket vi skall förmå oss att göra.

Dagen till ära blir inte lätt Rotherham under ledning av Paul Warne har imponerat under säsongen och är den självklara ligaledaren där man ligger poängen före Darren Fergusons Peterborough men här skall man tillägga att The Millers har två matcher mindre spelade. Idag är det Wimbledon som gästar och sen väntar en annan bottenkonkurrent i form av Accrington. Detta kan dagen till ära vara till fördel då man förhoppningsvis tar för lätt på uppgiften, Wimbledon kan störa och spela på hemmalagets misstag. Senaste hemmaförlusten kom i december mot just ett bottenlag när Rochdale vann med 1-0 på New York Stadium, kan The Dons mäkta med bräcka detta mån tro?

I Wimbledon så ligger all fokus för stunden på The Plough Lane Bond där fansen nu med all sannolikhet kommer rädda klubben från att säljas till externa investerare. Bond eller obligationerna som man kan köra i klubben skiljer sig en aning från The Crowd Founding klubben hade igång innan årsskiftet där man skänkte pengar till klubben. Bara detta genererade i 2,4 miljoner pund. The Plough Lane Bond är endast 130 000 pund från att nå 5 miljoner vilket är den magiska gränsen. Minsta investeringen är 1000 pund vilket med dagens växlingskurs är (1 pund = 12,68 kr) 12 680 kr  där man väljer mellan en period om 5 – 20 år med en årlig ränta mellan 1 – 4 %.

Ser man till det totala så har fansen med deras otroliga vilja och engagemang dragit in ca 7,5 miljoner pund till klubben. Mottot är att vi skall förbli medlemsägda och blir det som en konsekvens av det sportsliga så är vi hellre en genuin League Two klubb är att sitt i klorna på externa investerare i League One.

Se följande länk för att komma till The Plough Lane Bond: https://ploughlanebond.com/

Vill man inte investera i dessa belopp så finns det möjlighet att donera via följande länk: http://wearewimbledonfund.com/
 
Om vi skall hoppa över till det sportsliga och vad som händer på fotbollsplan så finns det som sagt inget som talar för att vi kan rubba The Millers. Formen är väl inget heller som sätter skräck i motståndarna när vi på dom senaste fem har en vinst, två oavgjorda samt två förluster. Det mest exotiska gällande truppen är att vi förhoppningsvis får tillbaka vår danske mittback Mads Bech Sorensen efter en kortare skadefrånvaro. Dansken behövs och skulle vara ett tillskott till truppen.

På rehab sidan så krigar mittfältaren Anthony Wandsworth på ihop med försvararen Paul Kalambayi men ingen av herrarna kommer finnas med i dagens matchtrupp. Wandsworth fortsätter jag tjata och tjata om men killens hjärta för klubben och uppoffrade spelstil behövs och han skall tillbaka hel vi har inte råd att ha honom småskadad. Vi sätter även idag en frågetecken till unga mittfältaren Anthony Hartigan som buades ut av delar av den egna hemmapubliken i tisdagens match mot The Tractor Boys. Inte vidare snyggt mot unga Hartigan buropen borde vi istället spara till Kwesi Appiah the lilla lönetjuven som det verkar helt omöjligt att bli av med.Vi sätter även också frågetecken till vår inlånade fransos Julien Lamy från just dagens motståndare Rotherham. Har mina misstankar att han ej kommer få spela mot sin tillhörande klubb.
 
Vill även idag passa på att skänka en tanke till legendariska Wimbledon supportern Lee Avis mera känd som ”Salad”. Han gick bort för ett år sedan och vad vore inte finnare än att ge honom ten rejäl skräll till minnes uppe i South Yorkshire.



 
Rotherham United Fc - AFC Wimbledon
League One
Arena: New York Stadium
Datum: Lördagen den 15:e februari 2020
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid, 22:00 thailändsk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/



COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2020-02-15 11:15:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon