Lagbanner
Inför: Scunthorpe - AFC Wimbledon
Dags för nya mål från Pigott

Inför: Scunthorpe - AFC Wimbledon

Dags för ytterligare en ytterst viktig match när Wimbledon gästar Scunthorpe i jakt på tre poäng.

Mot Gillingham senast började man bra och trots underläge med 1–2 i halvtid så fanns det tendenser som tydde på att Wimbledon skulle kunna vända matchen i andra halvlek. När lagen sen kom ut efter halvtidsvilan såg man inget av dessa tendenser och Gillingham kunde förhållandevis enkelt öka på till både 1–3 och 1–4 innan James Hanson kunde sätta ett tröstmål på övertid.
 
Will Nightingale är på väg tillbaka efter skadan som höll honom borta från matchen mot Gillingham. Det är dock mer osäkert om Deji Oshilaja är redo, mittbacken har nu varit borta i fem veckor med en fotskada. Kwesi Appiah var borta och spelade 45 minuter för Ghana i en vänskapsmatch mot Mauretanien där han även ordnade och satte en straff. Tyvärr så räcker inte 45 minuter för att han ska anses vara redo för spel mot Scunthorpe så vi får vänta ytterligare lite längre innan han är tillbaka.
 
Tur är väl då att James Hanson är tillbaka och har fått speltid som inhoppare vilket sätter press på startspelarna Joe Pigott och Michael Folivi. På mittfältet är det fullt då spelare som Mitchell Pinnock och Andy Barcham inte fick speltid senast och Shane McLoughlin och Dylan Connolly fick börja på bänken. I försvaret har Paul Kalambayi imponerat och med Nightingale tillbaka får vi hoppas på ett tightare försvar än senast. Aaron Ramsdale stod för en svag insats senast men den unga målvakten är mentalt stark och kommer vara laddad att visa att det var en engångsföreteelse.
 
Scunthorpe sparkade Stuart McCall tidigare i veckan efter att laget endast vunnit en av de senaste sju ligamatcherna. Tidigare spelaren Andy Dawson har temporärt tagit över tillsammans med andretränaren Kenny Black och man har även plockat in den tidigare landslagsspelaren Nick Barmby som tränade Hull City 2011–2012. Frågan är om ändringen kommer ge önskad effekt.
 
I Scunthorpe är George Thomas är tillbaka efter att ha varit borta med Wales landslag, även Tom Pearce är tillbaka efter landslagsuppdrag med Englands U-20. Anfallaren Kevin Van Veen är aktuell för spel efter att ha varit avstängd senast. Man saknar dock flera spelare där Josh Morris och Jordan Clarke är närmst spel men Ryan Colclough, Rory Watson och Matthew Lund är alla långtidsskadade.
 
Wimbledon har spelat bra på Glanford Park och har inte förlorat där på de senaste fyra besöken. Förhoppningsvis så håller trenden och Wimbledon kan få med sig tre viktiga poäng tillbaka till södra London.

Scunthorpe United - AFC Wimbledon
League One
Arena: Glanford Park
Datum: Lördagen den 30:e mars 2019
Tid för avspark: 15:00 GMT, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt påhttps://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/

Pelle Blomster2019-03-30 12:15:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon