Lagbanner
Inför: Shrewsbury Town – AFC Wimbledon
Hartigan viktig kugge på mitten som kan bli matchvinnare idag

Inför: Shrewsbury Town – AFC Wimbledon

Kan Wimbledon ladda om när tuff bortamatch väntar

Wimbledon beger sig idag till Shropshire och den historiska och pittoreska staden Shrewsbury. Efter två raka förluster i både liga och cup är det återigen dags att ge sig in i poängjakten. I onsdagens ligacup match mot Arsenal som visade sig vara ett par numer förstora så fick Wimbledon se sig besegrade med 3-0. Föregående helg så förlorade vi hemma med 0-1 mot Plymouth på Plough Lane och hemmaförluster är kostsamma och måste minimeras. Till vårt försvar eller ursäkt som alla människor tenderar att ha så kan man till försvar säga att Plymouth räknas in som en joker som kommer röra om på den övre halvan och definitivt slås om en kvalplats.

Dagens motståndare Shrewsbury Town har det tufft för stunden. Nästjumbo i tabellen med fem inspelade poäng på 8 matcher. Vid rodret hittar vi Steve Cotterill den forna Wimbledon anfallaren som representerade Wimbledon FC mellan 1989-1993. Under senare tid har väl Cotterill mest varit på löpsedeln då han drabbades av Corona och har från och till spenderat tid fram och tillbaka på sjukhuset. Frågan är hur länge Cotteril får vara kvar om resultaten uteblir kanske för tidigt att sia om men frågan kommer bli prekär om resultaten uteblir.

Staden Shrewsbury är som sagt en vacker stad har ni inte varit här och vill åka på bortamatch kan jag varmt rekommendera att hoppa på tåget och ta sig hit. Ligger vacker placerat ut med floden Severn och har år efter år utnämnt till en av dom bästa brittiska städerna att leva och bo i. Rikt på historia och kultur och mest kända person är nog Charles Darwin han behöver ingen större presentation.

Staden ligger även bara ett stenkast från Wales så The Salop´s har en stark rivalitet mot exempelvis Wrexham och på den engelska sida så ligger Hereford och Chester två klubbar som också reformerats likt Wimbledon under senare tid men den historian förtäljer vi en annan gång.

I Wimbledon så har vi möts av nyheterna att vår anfallare Ollie Palmer dragit på sig en vadskada som kan hålla honom bort ca 3-5 veckor. Blir ett tung lass för inlånande unga anfallaren från Brentford Aaron Pressley som kommer få dra en tung lass under nästkommande vecka. Tidiga rykten har sagt att en lösning vara att avbryta lånen på anfallarna Corie Andrews (Aldershot) samt Aaron Cosgrave (Dover Athletic). Dock vore detta ett avbräck då både spelaren får kontinuerlig med speltid. Inför dagens möte är det även frågetecken på Palmers anfallskollega tillika lånet från Watford Dapo Mepude som dragits med sjukdom.

Det som är positivt att ta med från matchen mot Arsenal är att våra yngre egna spelare i form av Wil Nightingale, Ayoub Assal och Jack Rudoni mötes av lovord vilket är kul. Bra med en akademin som levererar avkastning till A-laget. Matchen i sig är även historisk för Ayoub Assal som gjorde sitt första ligamål i Wimbledontröjan mot just Shrewsbury Town.

Kommer bli tufft idag på New Meadow när två blågula lag gör upp om poängen vi bänkar oss som vanligt framför iFollow. Nu kör vi grabbar!


Shrewsbury Town - AFC Wimbledon
League One
Arena: New Meadow, Shresbury, Shropshire
Datum: Lördagen den 25:e september 2021
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/


COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2021-09-25 11:00:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon